Stilling: helse > hud >

hvordan påvirker serotonin i hjernen?

  

Du trenger:
ingrediensene lister for flere ulike typer solkrem lotions

Hva er Serotonin

Serotonin er et molekyl laget av kun et par forskjellige celler i. ? hjernen. Selv om det er kun produsert i hjernen, er det meste av serotonin som finnes i hele kroppen. Sekvensen for å produsere molekylet starter med aminosyren tryptofan. Fordi kroppen ikke kan lage tryptofan på egen hånd, må kroppen spise mat som inneholder det ellers serotonin vil avta over tid. Cellene som gjør serotonin kalles serotonerge nevroner. Mellom 60 og 75 prosent av serotonin i kroppen er funnet i en av ni viktigste serotonerge kjerner rundt i kroppen.

Hvordan Serotonin påvirker hjernen?

Serotonin er en nevrotransmitter som hjelper ulike deler av hjernen kommuniserer med hverandre. Serotonin, dopamin, noradrenalin og gamma aminosmørsyre er typer av signalstoffer som regulerer psykisk helse. Vanligvis synker serotonin ulike adferd som å spise, seksuell lyst og smerte nivåer. Serotonin påvirker også en persons søvnmønster og aggresjon.

Hvordan er Serotonin Brukes til å behandle psykiske lidelser?

Serotonin er brukt i behandling av depresjon. Disse stoffene opptrer på en rekke måter. De forstyrrer reuptake ved å deaktivere serotonin før det slippes, påvirke prosessen med å gjøre serotonin og hindre serotonin fra binding. En rekke av selektive serotonin reopptakshemmere har blitt opprettet og blir brukt. Prozac bruker fluoksetin, paroksetin bruker Paxil og Zoloft bruker sertralin. Disse stoffene er like effektive som tradisjonelle medisiner, men har mye mildere bivirkninger. På grunn av den begrensede bivirkningene, blir de ofte brukt til behandling av eldre pasienter eller folk som ikke er i institusjon omsorg. Nefazodon er en annen medisin som brukes mot depresjon basert på å begrense serotonin opptak. Nefazodon er enda mer effektive enn selektive serotonin reopptakshemmere på å begrense serotonin opptak uten å ha en negativ seksuell side påvirkes.

Aktuelle Serotonin Studies

I 2008 gjorde den svenske medisinske universitetet Karolinska Institutet en studie som forsøker å finne ut hvorfor kvinner lider fra kronisk depresjon til mye høyere priser enn menn. Forskerne fant at hjernen til kvinner har betydelig mer serotonin reseptorer enn menn gjør. Deres studie fant også at kvinner har en mindre mengde av proteinet som returnerer serotonin til cellene som produserer det.

En annen studie av forskere ved Englands University of Cambridge og UCLA fant at serotonin har en innvirkning på hvordan mennesker oppfatter rettferdighet. Studien ga deltakerne en drink som reduserte sine serotonin nivåer og deretter presenterte dem med et mangfold av tilbud, noen rettferdig, litt urettferdig. De med redusert nivå av serotonin var mye mer sannsynlig å avslå urettferdige.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------