Stilling: helse > hud >

tale terapi språklige aktiviteter

   Det er ulike årsaker til at tale terapi kan være nødvendig for et barn. I noen tilfeller, at barnet rett og slett ikke helt har utviklet sine ferdigheter for å kunne si lyder som involverer bokstavene "R" eller "S. " Men det er flere alvorlige saker der barn er hørselshemmet, og er rett og slett ikke i stand til å snakke skikkelig fordi de mangler den muntlige ferdigheter som kommer naturlig for andre barn

Planlegg

Ved utvikling av muntlige ferdigheter for et barn, er det best å starte ved å praktisere en eneste lyd av gangen. For eksempel, hvis du ønsker å si "S" lyd, tar tid et par ganger om dagen for å lytte til barnet si lyden 10 ganger. Har barnet sier bare "S" lyd. Ikke legg andre lyder i den ennå. Gjør dette i løpet av første uken.

Begynn den andre uken av aktiviteter ved å gi barnet ord å si som begynner med bokstaven problemer. For eksempel, hvis barnet ditt arbeider med bokstaven "S", be henne om å si ord som "sol, hoppe, salg" og andre ord som begynner med "S. "Under den tredje uken, be barnet å si ord som har" S "lyd i midten av ordet.

Den fjerde uke bør inneholde ord som ender i trøbbel lyden.
Den femte uken bør inkludere barnet si setninger som inkluderer minst ett ord med de problemer lyden. Be barnet å si "Jeg elsker å ___________," eller "______________ er en morsom ting å gjøre. "

tips

Det som er viktig å huske på med planlegging av ukene som dette er at planen er bare en rettesnor. Dersom barnet utvikler seg gjennom de ferdighetene raskere enn én per uke, ikke nøl med å gå videre til neste ferdighet. Likeledes, hvis barnet har problemer med å fatte en av de ferdighetene med problemer brevet, kan du bruke mer tid på dette brevet. Bare bruk barnets tale mønstre til å veilede deg i hva du bør gjøre.

Når du arbeider med barn, forstår at noen ord vil være enklere enn andre. For eksempel sier at "S" lyd er lettere å si i slutten av ord enn i begynnelsen. Likeledes, hvis du arbeider på "R" lyd, er det vanligvis lettere å si om det er en "G" foran det. Derfor kan det være effektivt å starte med ord som "druer" eller "stor".
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------