Stilling: helse > hud >

tegn og symptomer på en irritabel tarm

   Irritabel tarm syndrom (IBS) er en fysisk lidelse som rammer hovedsakelig tykktarmen. Tarmen (tykktarmen) er den delen av kroppen som lager og lagrer avføring. IBS er en funksjonell lidelse, som betyr hos personer med irritabel tarm-syndrom tarmen ikke fungerer som den skal. IBS effekter omtrent 20 prosent av den voksne befolkningen i USA. Det finnes ingen kur for irritabel tarm syndrom, men ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, kan de fleste kontrollere sine symptomer ved kosthold, stress management og foreskrevet medisiner.

magesmerter

Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, er magesmerter et av de viktigste symptomene på IBS. . For mennesker som lider av irritabel tarm syndrom, vil magesmerter bli i nedre abdominal området. Smerten er enten kontinuerlig eller tilbakevendende og kan være alt fra mild til uutholdelige.

Gass og oppblåsthet

Oppblåsthet er en unormal hevelse i mageområdet. Mennesker som er oppsvulmet kan føle full eller føler at de har en stramhet i mageområdet. Flatulens (gass) kan også følge med oppblåsthet. Oppblåsthet og gass kan være ubehagelig, men kan styres ved hjelp av over-the-counter medisiner, som GasX eller Beano.

Forstoppelse

Folk som lider av IBS kan oppleve forstoppelse. Ifølge National Digestive Disease Clearinghouse, er forstoppelse definert som å ha en tarm bevegelse mindre enn tre ganger per uke. Forstoppelse avføring er også normalt hard, tørr og vanskelig å eliminere. Personer med IBS som opplever forstoppelse kan ha slim i avføring. Dette slimet er væsker som fukte og beskytte passasjer av fordøyelsessystemet.

Diaré

Diaré er en løs vannaktig avføring. Personer som har diaré kan oppleve en hyppig og umiddelbart behov for å ha avføring. Hvis diaré oppleves for en lengre periode kan det føre til at kroppen dehydrerer. Derfor bør andre væsker bli konsumert før diaré har sunket. Endre sitt normale kosthold i løpet av tiden diaré oppstår kan hjelpe symptom avta raskere. Ifølge "The Doctor's Book of Home rettsmidler," mennesker med diaré bør unngå alle melkeprodukter med unntak av alderen ost, som cheddar. Mat som bananer, sveitsisk ost, og bygg arbeide for å binde innvollene og treg diaré.

Kvalme

Kvalme er den følelsen at man vil kaste opp uten å kaste opp. Personer med irritabel tarm syndrom kan oppleve kvalme som kommer fra smerten. Selv om, ifølge Help for IBS. com oppkast er ikke vanlig. Mennesker som opplever kvalme forårsaket av IBS vil merke kvalmen går bort når smerten avtar.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------