Stilling: helse > hud >

voksende stadier av et foster

   Fosteret begynner å vokse umiddelbart fra unnfangelse til ca 38 uker. De ukene er delt inn trimester. Et svangerskap er ofte måles i ni måneders intervaller, men dette er basert på den siste dagen av en kvinnes menstruasjonssyklus. En selve svangerskapet er nesten 10 måneder i lengde, telle et par uker før den siste perioden. Et foster modnes og vokser på en svært raskt tempo i løpet av de første ukene av svangerskapet. Den andre trimester inkluderer tid til å fortsette organ utvikling. Den tredje trimester er primært forberedelse tid til å gå ut av livmoren

Conception Gjennom fire uker

Når unnfangelsen skjer, er det straks avklares om svangerskapet resulterer i en gutt eller en jente. Den sperm bærer enten en X, jente kromosom, eller Y, gutt kromosom. Etter unnfangelsen blir egget implantert inn i siden av livmor løpet av én til to uker. Nervesystemet begynner å danne, det grunnleggende av hjernen, ryggmargen og huden vev utvikler. Hjertet og sirkulasjonssystemet også raskt utvikle seg i de første ukene.

First Trimester

Lasting gjennom de 14 første ukene, er den mest omfattende veksten sett av fosteret i løpet av denne tiden. Fosteret vil være 3,4 inches lang ved utgangen av trimester og veier ca 1,5 gram. Alle lemmer vil være ferdig utviklet, inkludert fingre og tær. Alle vitale organer er synlige i fosteret.

Andre trimester

Weeks 14 gjennom 28 er regnet som de andre trimester av svangerskapet. I løpet av andre trimester, kan kjønnet på fosteret bli bestemt rundt 16 uker gamle ved hjelp av en ultralyd maskin. Fosteret 'bevegelser vil bli følt av moren for første gang. Beina skal fortsette å vokse og til slutt bli lengre enn armene. Den torso vil fortsette å vokse så vel --- snart blir lengre enn hodet. Huden er veldig tynn og gjennomsiktig. Lanugo, fine myke hår, dekker baby. Håret begynner å vokse så vel som negler og tær. Under de senere stadier av semesteret, vil fosteret utvikle søvn mønstre som ligner på de av en nyfødt. Hørsel er nå fullt funksjonelle og fosteret kan høre lyder som foregår utenfor livmoren.

Third Trimester

Den siste trimester måles fra uke 29 gjennom fødselen. Fosteret ligner nå en nyfødt i proporsjoner. Fett er avsatt under huden i forberedelse til fødselen. Øynene er fortsatt stengt, men er nesten fullt utviklet. Fosteret er bevisst på ulike opplevelser fra smak, berøring, lukt og hørsel. Movement er svært vanlig i denne fasen.

Forberedelse for Birth

Vanligvis, rett før fødselen, rundt uke 38 av svangerskapet, veier fosteret mellom sju og åtte pounds og er mellom 45 og 56 cm med bena helt strukket. Fosteret er i stand til å gripe fast. Nesten alle lanugo har falt fra huden. Den eneste organene fortsatt modning før fødselen er lungene. Et foster kan ha et komplett sett av hår og negler kan trenge å være trimmet etter fødselen for å unngå riper sitt ansikt. Fosteret er klar til å gå ut av livmoren.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------