Stilling: helse > hud >

HLR og AED instruksjoner

   HLR, eller hjerte-og lungeredning, er brukt i tider med hjertestans (stansen av normal blodtilførsel til hjertet) eller respirasjonsstans (stansen av normal pusting). En Automated External Defibrillator (AED) injiserer støt av elektrisitet i kroppen og bidrar til å etablere hjertet tilbake til normal rytme slo

hvordan du utfører grunnleggende HLR

Ta et par timer på en helg og bli sertifisert i HLR trening er en investering som kan redde liv. Men hvis noen finner seg i en situasjon der en fremmed har sluttet å puste og de er ikke sertifisert, bør de ikke slite. Å vite hvordan du utfører HLR er enkelt så lenge du kan huske noen enkle tips:

Sørg for HLR er gjort på et trygt sted. Sjekk pust og puls først. Med offeret på ryggen, satte en øret til munnen hans for å se etter pust og et øre til brystet for å lytte etter hjerteslag. Hvis han ikke puster, undersøke luftveiene for rusk. Hvis det ikke er noen pusting og du føler ingen puls, er HLR i orden.

Plasser offeret på en måte som åpner opp luftveiene -. vipper hodet bakover, holde haken opp og holde offeret rette slik at luft kan lett gå inn og ut

Klem neseborene stengt og puste to korte pust inn i offerets munn. Pass på at ingen luft kan slippe mellom din og offerets munn slik at offerets lunger får maksimal lufttilførsel.

Hvordan utfører kompresjoner

Hvis HLR ikke er gjenopplivd et offer, kompresjoner, eller bruken av AED, kan være nødvendig.

For å utføre kompresjoner, finner offerets sternum (den lange flate bein i midten av brystet) og måle to finger bredder fra bunnen av sternum mot offerets hals. Det er her kompresjonene vil finne sted. Vennligst merk: Nøyaktig målinger er ikke nødvendig. I tider med nød, bruke disse som retningslinjer.

Lås albuene og bruke din kroppsvekt (ikke bare armen vekt) for å komprimere offerets bryst ikke mer enn 2,5 inches i dybden. Du må gjøre dette raskt som du vil bli komprimere 12-15 ganger over en 10-sekunders varighet. Ikke trykk for hardt, eller du kan bryte et ribbein eller to.

Bruke en AED

En AED bør bare brukes av profesjonelle eller opplært frivillige og bør aldri brukes som et leketøy.

Ifølge AmericanHeart. org, fastsetter en AED hjerterytmen til et offer i hjertestans og, om nødvendig, vil sjokkere offerets hjerte i et forsøk på å gjenopprette sin rytme til det normale. For å bruke en AED, plasserer negative pad på offerets høyre øvre bryst. Deretter satte den positive elektroden på offerets venstre bryst /side rett under brystvorten og brystmuskelen.

AED vil da vise om et sjokk er nødvendig. Hvis så, sørg for at alle er klare. Nå, trykk på sjokk-knappen på AED maskinen til å levere det første sjokket. Umiddelbart etter sjokket, begynner HLR. Fortsett å gjøre dette før profesjonell hjelp ankommer.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------