Stilling: helse > hud >

amming kosthold - hva som ikke skal spise

   Søke på Internett vil gi deg et mylder av tips om hva du bør spise når ammingen. Det finnes imidlertid lite informasjon om hva du bør unngå under amming perioden. Det meste av det du får i deg finner sin vei inn i morsmelk, og til slutt inn i babyen. Så som i svangerskapet, er det viktig å se hva du spiser for sikkerheten til babyen din

Watch Your Baby

Spesielt i begynnelsen, er det viktig å se hvordan den nye babyen reagerer på brystmelken. Hvis barnet virker masete eller utvikler diaré, er det sannsynlig at han er allergisk mot noe du spiste. Vanligvis bør du være fin til å unne deg selv med hva maten du trenger. Men, hvis du merker en reaksjon, tenker tilbake til det du spiste før siste fôring og prøve å finne ut hva som forårsaket reaksjonen.

Misforståelse

I mange år har legene anbefalt å vente til alder 1 å innføre felles allergifremkallende matvarer som melk og peanøtter til en baby's diett. Men, ifølge American Academy of Pediatrics, ikke bevis ikke foreslå at det å holde babyer unna disse matvarene forsinkelser allergier. Likevel er det en god idé å holde kumelk fra spedbarn på grunn av deres manglende evne til å fordøye det. Så langt som andre vanlige allergifremkallende matvarer gå, introdusere dem langsomt og husk å se for ubehagelige reaksjoner.

Urter

Urter har vært brukt i århundrer av ulike grunner. Mens de tilbyr mange fordeler, bør noen urter unngås mens du ammer av forskjellige grunner. Mint, timian og persille kan tørke opp melketilførselen. Vær skeptisk til urtete, som noen kan forårsake toksisitet av leveren. Det er best å konsultere legen din før du bruker noen urte rettsmidler.

Alkohol

Alkohol kan finne veien inn i babyen gjennom melken. Hvis du planlegger å drikke, sørg for å pumpe på forhånd så du har god melk til babyen din. Når du drikker, er det en god idé å vente minst 2 timer per drink å la alkohol passerer gjennom systemet. Alkohol kan være farlig for babyen din, og bør behandles med ekstrem forsiktighet. Hvis du har tenkt på å ha en kveld ute på en bar, må du huske å unngå passiv røyking, da det kan også finne veien inn i melketilførselen.

Ingen formelle regler

Kort sagt, det er ingen reell regel på hva slags mat du bør unngå når ammingen. Ulike babyer reagerer forskjellig på ulike matvarer. Annet enn å unngå melk, urter og alkohol, det beste alternativet er å være et våkent mor. Kostholdet ditt kan nå utvide mer enn under svangerskapet. Det er på tide å nyte deg selv, men i grunn.

Siden kroppen din vil nå prøve å komme tilbake til pre-graviditet tilstand, er det viktig at du unngår rask mat og junk mat mens du ammer. Kroppen vil forbrenne kalorier som du mate barnet ditt, og du ikke ønsker å motvirke at med masse tomme kalorier. Og mens det er ingen harde bevis som støtter påstandene, noen kvinner tror at å unngå junk mat under ammingen kan bidra til å forme ditt barns fremtid smaksløker til å kreve, sunn mat.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------