Stilling: helse > hud >

behandlinger for blø neseblod

   Hvis du avtale med hyppige neseblødning, forstår du hvor frustrerende tilstanden er. Du sjelden har noen anelse om at en neseblødning er i ferd med å starte, helt til plutselig nesen drypper blod over hele klærne. Mens det er ingen absolutt kur for neseblødning, da de kan oppstå selv med de aller strengeste behandling og forebygging metoder, kan du ta skritt for å stoppe dem raskt og redusere sjansene for at du vil få en annen med disse behandlingsalternativer.

Du trenger:.
dedikasjon

Typiske Behandling for neseblødning

Den kur for en neseblødning i stor grad avhengig av årsak og type. Hvis nesen begynner å blø etter et traume, søke medisinsk hjelp umiddelbart, da det kan indikere en skallebrudd.

Ved håndtering av felles nese ikke blø forårsaket av traumer, stå med hodet vippes frem. Dette senker blodtrykket i hodet, og hindrer utilsiktet svelging av blodet. Bruke tommel og pekefinger, ta tak i foran nesen din, klemme tett. Hvis du kan puste gjennom nesen, er du ikke presser stramt nok. Se i speilet og se om huden din er forvelling. Hvis det er, har du nok press på nesen. Se på klokken og holder dette trykket i fem minutter.

For de fleste vanlige neseblødning, bruke press i fem minutter vil stoppe blødningen. Dette gir kroppen nok tid til å starte blodlevring prosessen, som stopper flyten av blod. Hvis ikke, hold nesen i 10 minutter. En kald komprimere på neseryggen kan også hjelpe, ifølge National Library of Medicine. Hvis du ikke kan stoppe blødningen innen 15 minutter, må du søke legehjelp.

Professional Care

Søk hjelp av legen din hvis du ikke kan stoppe blødningen innen 15 minutter. Hvis traumer er mistenkt, vil legen utføre en X-ray for å se om skallen har blitt skadet. Hvis ingen traumer eller skader er tilstede, vil legen sannsynligvis pakke nesen med gasbind. Dette er ikke noe du bør gjøre på egen hånd, fordi få nok gasbind på rett plass er vanskelig. Gasbind i nesen bør legge nok press på arterien for å stoppe blødningen. Hvis dette ikke fungerer, kan et kateter i nesen brukes til å samle opp blodet og legge press på arterien.

Hvis du lider av kronisk neseblødning, kan legen kurere tilstanden din ved å cauterizing blodårene i nesen. Dette innebærer oppvarming dem slik at de er permanent forseglet. Fremgangsmåten bruker sølvnitrat for å tette blodårene, og er vanligvis kombinert med antiseptisk krem program.

Forebygging

Når neseblødning har sluttet, unngå å gjøre den starte på nytt. Ikke blåse nesen i minst to timer etter neseblødning, fordi arterien som blødde trenger en sjanse til å leges. Ikke putt fingrene i nesen for å fjerne tørket blod eller slim, da dette kan føre til neseblødning å komme tilbake. The American Academy of Pediatricians forteller foreldre til barn med kronisk neseblødning å spørre legen sin om å bruke saltvann dråper i nesen. Dette kan bidra til å forhindre fremtidige neseblødning ved å holde blodårene i nesen fuktig.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------