Stilling: helse > hud >

hvilket stadium i svangerskapet gjør appetitt endres?

  

First Trimester

Mange kvinner kan finne sine lyster endringer svært tidlig i første trimester av svangerskapet --- muligens også før de vet at de er gravide. Noen kvinner kan plutselig finne seg selv ikke er sulten i det hele tatt, og at selv bare tanken på mat gjør at de føler seg syke. Denne type appetitt endring går gjerne morgenkvalme og en gang som går, så gjør aversjon mot mat. I de fleste tilfeller bør du ikke bekymre deg for mye hvis du ikke kan spise mye i løpet av første trimester: etter KidsHealth. com, vil barnet få det meste av de næringsstoffene du gjør ingest, så sjelden gjør skade på fosteret resultat fra å spise mindre enn normalt. Likevel, selv om du ikke er sulten, bør du prøve å spise små porsjoner av sunn mat når du kan håndtere det, og ikke gi etter for ønsket om å avstå.

Andre trimester

Det andre trimester av svangerskapet ofte kan ta med en stor økning i appetitt. Det kan virke som om uansett hvor mye du spiser, kan du aldri få nok. Ifølge Hva du Expect. com, er dette umettelig etterspørsel som følge av den voksende barnet og dets behov for ekstra næring. Hvis du er konstant sulten på dette stadiet, bør du gi inn i kroppens begjær --- men sørg for at maten du spiser er sunt kjøkken. Prøv å fylle opp på sunne godbiter som frukt og helkorn. Også, ikke prøv å holde seg til de vanlige tre måltider om dagen program: Har fem-seks små måltider om dagen for å holde appetitten under kontroll og hindre overspising.

Third Trimester

En gravid kvinne i tredje trimester kan igjen føle en mangel på matlyst. Familie Education. com sier at dette er ofte fordi fosteret har nå vokst så store at det legger press på magen, og det er mindre rom for mat. Men noen kvinner har akkurat motsatt endring i appetitt: En enorm trang til å spise. Ifølge babiesonline. com, er dette sannsynligvis fordi babyen gevinster vekt på en ekstraordinær rate i løpet av tredje trimester, og at mamma-å-være kropp er å prøve å holde tritt med den voksende barnets behov.

Eventuelle Trimester

Cravings for visse matvarer kan slå til noe tidspunkt under svangerskapet. Ingen vet sikkert hvorfor cravings oppstår. Ifølge Parents. com, noen eksperter mener at det er kroppens måte å fortelle en gravid kvinne at hun mangler visse næringsstoffer. For eksempel kan en craving for kjøtt mener enn kroppen din trenger protein, eller et desperat smak for appelsiner kan bety at kroppen trenger vitamin C. Men ifølge Baby Center, andre eksperter tviler på at denne teorien forklarer alle cravings gitt gravide kvinner ofte higer usunn mat samt sunn seg.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------