Stilling: helse > hud >

hvordan påvirker serotonin i kroppen?

  

Du trenger:
håp
. støtte av venner eller familie.
bøker på å håndtere sorg.

Kjemisk sett

Menneskekroppen utfører mange av sine nødvendige funksjoner uten en bevisst innsats fra vår side. En myriade av biokjemiske reaksjoner oppstår på en konstant basis som tillater oss å gå om vårt daglige liv, upåvirket til en intern eller ekstern stressor signaler kjemikaliene å arbeide sin magi, noe som resulterer i endringer i atferd, tanke og humør, for å nevne noen . Serotonin er en av disse naturlige stoffene som holder seg opptatt, utfører en rekke funksjoner for å holde kroppen i gang.

Hva det er

Serotonin er kjent som en monamine transmitter, som betyr at dens primære funksjon er å fungere som et bindeledd mellom nevroner og celle. Avledet fra aminosyren proteiner, ligger så mye som 90 prosent av kroppens serotonin i tarmkanalen, hvor den gjør sin del for å hjelpe på fordøyelsen. Resten henger ut i det sentrale nervesystemet, aktivere respons som endrer humør, følelser av sult og sinne. Interessant, sopp og ulike frukter og grønnsaker inneholder høye serotonin som fremmer vekst for organismen, ulik sterkt fra sin oppgave i mennesker.

Negative effekter

En mangel eller lavere enn normalt serotonin har fått skylden som en primær trigger for depressive episoder i mange mennesker. Søvnproblemer, seksuell opphisselse vanskeligheter, tap av matlyst, humørsvingninger og lærevansker er alle tilskrevet en nedgang i den kjemiske også. For tiden er forskningen som utføres på den tro at lave serotonin kan være den primære skyldige bak Sudden Infant Death Syndrome (SIDS) og lav morsmelk produksjon hos gravide eller ammende kvinner.

Serotonin og depresjon

Forskere har funnet det de mener er bevis på at lavt serotonin nivå, hemming mellom de kjemiske signal, eller en nedgang i den kjemiske tryptofan (aminosyrer som produserer serotonin) er direkte relatert til kronisk depresjon . Flere andre lidelser, hovedsakelig Obsessive Compulsive Disorder (OCD), dårlig impulskontroll, panikk og angst lidelser og økt sinne har alle blitt tilskrevet også. Det burde ikke komme som noen overraskelse at mange foreskrevet medisiner opp disse svakhetene. Lexapro og Prozac, to vanligvis foreskrevet medisiner for depresjon, målet er serotonin reseptor celler, slik at produksjonen å øke. Noen leger argumenterer mot disse bruker, tro at narkotika tillate for produksjon eller flere hjerneceller at den lave serotonin beløpet ikke kan tjenesten riktig. Mens andre medisiner kan hjelpe en pasient håndtere effektivt med depressive symptomer, er det i dag ingen prosedyre for aktivt å måle serotonin i hjernen og ryggmargen, og dermed muligens motbevise teorien om serotonin rolle i depresjon.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------