Stilling: helse > hud >

s.

   Toksisk sjokksyndrom er en sjelden infeksjon som oppstår sekundært til en annen infeksjon i kroppen og i ansett som en medisinsk nødsituasjon. Unnlatelse av å motta behandling kan føre til døden. Toksisk sjokksyndrom kan være forårsaket av enten stafylokokker eller streptokokker organismer, inkludert S. pyogenes

Basics

S. pyogenes, eller Streptococcus pyogenes, er en av de mange bakterier av streptokokkinfeksjon stammer. S. pyogenes, ett gram positive bakterier.

Toxic sjokk syndrom, eller TSS, forekommer sjelden og er en alvorlig komplikasjon av en bakteriell infeksjon, oftest assosiert med bruk av super absorberende tamponger eller prevensjonsmiddel svamper. Selv om det er allment antatt at bare menstruerende kvinner kan utvikle allergier, menn, barn og ikke-menstruerende kvinner kan også utvikle dette infeksjon i blodet.

Bakgrunn

The Online Lærebok i bakteriologi rapporter som S. pyogenes er en av de hyppigst forekommende patogener, med 5 til 15 prosent av befolkningen ha organismen i kroppen, men ikke forårsaker sykdom mindre immunitet er kompromittert eller bakteriene utvikle en metode for å bryte gjennom kroppens normale forsvar.

Selv om det er allment antatt at bare menstruerende kvinner kan utvikle allergier, menn, barn og ikke-menstruerende kvinner kan også utvikle dette infeksjon i blodet. Toksisk sjokk syndrom utvikler seg fra en allerede oppstått infeksjon i kroppen, enten fra en staph eller strep infeksjon, inkludert S. pyogenes. Oftest den primære infeksjoner forårsaket av S. pyogenes er i luftveiene eller huden systemer.

Symptomer

Utbruddet av toksisk sjokksyndrom er rask og kan begynne med slike generaliserte symptomer som kvalme, oppkast og diaré. Den forårsaker organismen av toksisk sjokksyndrom, enten staph eller strep, herunder S. pyogenes, gjør ingen forskjell i symptomer og effekter av toksisk sjokksyndrom

Andre symptomer som å være årvåkne:. En plutselig forekommende høy feber, lavt blodtrykk, utslett ser ut som en solbrenthet, forekommer oftest på fotsålene og håndflatene, muskel-eller hode smerter, forvirring, anfall kan forekomme, svimmelhet, rødhet i hals, øyne, munn .

Prevalens

Giftig sjokk syndrom, uansett hva den forårsakende organisme, er en sjelden sykdom. Mange er ikke klar over at andre mennesker enn menstruerende kvinner kan utvikle denne livstruende sykdom. Personer som har fått brannskader, piercinger, etter inngrepet, hadde vannkopper eller opplevd noen åpninger i huden eller annen grunn er også i faresonen for å utvikle TSS.

Giftige sjokk syndrom kan re-skje i de som har allerede opplevd det

Giftig sjokk syndrom kan bli vellykket behandlet,. . Tidlig diagnose er viktig

Advarsel

Kontakt en helse-omsorg leverandøren umiddelbart hvis du observere noen eller de fleste av disse symptomene, spesielt hvis du er eller har nylig blitt mensen eller har et åpent område eller såret.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------