Stilling: helse > hud >

definere en berg balanse skala

   Den Berg Balance Scale er en test som opprinnelig ble utviklet for å fastslå evne til eldre å holde balansen. Det er 14 trinn som må fullføres. Resultatene er basert på hvor lang tid det tar å fullføre bestemte tester og hvor godt de tester utføres. Hver test er rangert på en skala fra 0 poeng til 4 poeng

Historie

I 1989 ble Berg Balance Scale opprettet av Katherine Berg. Katherine avsluttet sin studie på 183 eldre personer over en periode på 64 uker, 70 av disse personene var slagpasienter. Skalaen ble en suksess i å bestemme evnen til å opprettholde balanse og behov for mobilitet hjelpemidler.

Verktøy som brukes for vurdering av Balance

Verktøy som brukes for å bestemme pasientens evne til å opprettholde fysisk balanse er enkle, men gir svært nøyaktige resultater. Alt som er nødvendig for å fullføre denne testen er et steg, måleinstrument for eksempel en linjal, to stoler-en uten armlener og en med armlener, en klokke eller stoppeklokke, og minimum 15 fot gåing plass

tester.

tester er utført på et individs evne til å opprettholde balanse i ulike posisjoner. Disse posisjonene omfatter: stående fra en sittende stilling og sittende fra stående posisjon, å kunne sitte uten hjelp, lukke øynene mens du står, plasserer føttene sammen mens du står, nådd fram så langt som mulig, plukke opp en gjenstand ut av gulvet , å kunne snu og se tilbake, snu helt rundt, å plassere en fot på et trinn, sette den ene foten ut foran kroppen, balansere på en fot, stå uten støtte, og overføring fra en posisjon til en annen.

Performance

Hver del av testen er vurdert på en skala fra 0 til 4 poeng. Det maksimale antall poeng som kan oppnås er 56. Hvis en person får en score på 0 til 20, indikerer det at personen kan ikke opprettholde fysisk balanse og er bundet til en rullestol. Et resultat på 21-40 betyr at en person kan opprettholde noen balanse, men trenger hjelp. Den høyeste rating er 41-56, som viser at en person er helt uavhengig.

Flere bruksområder

Den Berg Balance Scale brukes til å vurdere fremdriften i slagpasienter og personer som har lidd skade på hjernen. Leger er i stand til å fortelle hvor godt en pasient går framover i løpet av behandlingen. Leger bruker også denne testen til å avgjøre pasientens evne til å bli løst fra forvaltet omsorg. Andre bruksområder inkluderer å kunne fastslå graden av forverring i individer som lider av Parkinsons sykdom eller multippel sklerose.

Fordeler

En av flere fordeler til Berg balanse skala er at den tillater leger og fysioterapeuter å vite nøyaktig hvordan hjelpe en pasient. En pasient kan ha god balanse mens du utfører enkelte deler av testen, men sliter med andre deler. Behandling kan være fokusert kun på de svake områdene.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------