Stilling: helse > hud >

hvor lenge etter befruktning kan du teste for graviditet?

  

Du trenger:
dedikasjon

Introduksjon

For de fleste kvinner, er det første tegn på graviditet mangelen på en periode, også kjent som amenorré. . Dette får vanligvis en rask kjøretur til butikken etter et hjem graviditet test kit. Men i noen tilfeller kan du være i stand til å fastslå graviditet selv før du går glipp mensen etter unnfangelsen.

Graviditetstest Kit

Den vanligste måten at kvinner oppdager at de er gravide etter unnfangelsen er gjennom en graviditetstest hjemme (HPT). Det finnes mange typer graviditetstester på markedet, men om de bruker en stripe, kopp eller øye dropper, de fleste av dem tester positivt i samme tidsrom. Graviditetstester arbeid ved å oppdage et hormon som heter humant chorion gonadotropin (HCG). Etter unnfangelsen, noen kvinner skiller høyere nivåer av hormonet tidligere enn andre. Siden testen ikke vil få et positivt resultat før nok HCG finnes i urinen, hjemme graviditet tester arbeid ved varierende poeng fra tidspunktet for unnfangelsen. Ifølge Mayo Clinic, vil de fleste graviditetstester ikke viser et positivt resultat før minst en dag etter ubesvarte periode, eller om lag 12 til 14 dager fra unnfangelsen. Det eneste unntaket fra denne regelen er den første Response tidlig graviditet test, som har vist evne til å oppdage graviditet opptil fem dager før mensen. Selv da det anbefales at du tester en gang til minst to dager etter den første testen for å sikre at du ikke får en falsk negativ.

Blodprøver

For en mer nøyaktig, og tidligere resultat, mange kvinner velger å få en blodprøve fra legen sin. Graviditet blodprøver verkar som hjemme graviditet tester i at de søker for økt nivå av humant choriongonadotropin (HCG). Men siden hormonet vil være til stede i blodet raskere enn urinen, kan blodprøver få positive resultater så snart som seks dager etter befruktning, men oftest nærmere 10 dager. Det er to forskjellige typer av svangerskapet blodprøver, kvantitative og kvalitative. En kvantitativ blodprøve er den mest nøyaktige og måler den faktiske mengden av HCG i blodprøven. En kvalitativ blodprøve sjekker bare å se om hormonet er til stede, og er ikke mye mer nøyaktig enn et hjem urin test.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------