Stilling: helse > hud >

hvordan ta vare på en eldre hud (eller forhindre tørr, kløende, rashy hud)

  Tørr hud kan være et stort problem for en eldre, eller noen andre for den saks skyld. Det er elendig, kløende, flassende, og etterlater huden vidåpne for infeksjon. Den tørre huden som påvirker eldre er veldig mye som "vinter tørr hud" som rammer folk i alle aldre når luften blir veldig tørt. Folk som har levd gjennom vintre hvor det er veldig kaldt og mye snø, eller i tørre ørkener vet hva jeg snakker om.
I Elders, huden veldig ofte ikke gjøre sine egne oljer lenger, noe som gjør det umulig for huden å holde på fuktighet i det hele tatt. Etter noen tid, blir huden eksentrisk, uelastisk, blir rødlig, rashy, kløende. Den eldste har en tendens til å klø --- dette bryter huden, sprekker utvikle, bakterier invaderer og da har du et virkelig stort problem.
Selv med disse trinnene i hudpleie, kan du likevel merke tørrhet. Men forhåpentligvis riktig hudpleie kan hindre kløe, så riper, så skader på huden

Du trenger:.
Ekstra fuktighetsgivende kroppsvask
Ekstra fuktighetsgivende lotion.
Petroleum jelly.


en.
Bad mer enn to ganger i uken er vanligvis ikke nødvendig for Elder din. Og så, dusj er mye bedre enn badene som huden er i vannet for mye mindre tid. Bruk varmt, aldri varmt vann --- varmt vann vil stripe dyrebare oljer fra huden og forårsake skade. Husk ditt Elder kanskje foretrekker varmt vann på grunn av aldring sirkulasjon og perifere nervesystemet fungerer, s /han ikke kan føle varmen fra vannet. Du må prøve å forklare begrunnelsen bak å unngå bruk av svært varmt vann. Du kan prøve å plassere en ovn på badet for en tid før du dusjer, så rommet er veldig varmt. (Bad for deg, men bra for din eldste som klager ikke så mye om bading). Et notat her også om komfort for dusjing: på grunn av problemer med de perifere nerver, kan det hende at eldste klage på at dusjen spray er smertefullt eller ubehagelig --- prøve å bruke en veldig fin skånsom spray. Du kan til og med nødt til å shoppe for en ny dyse, men dette er vel verdt innsatsen hvis Eldste har dette problemet, pluss det vil være mye mildere på den gamle huden
to
Bruk aldri noe annet enn ekstra fuktighetsgivende kroppsvask og sjampo. Generisk kroppen vasker er OK, men har en tendens til å være mindre moisturing enn andre. Dove, Caress, Olay og lignende er gode. WalMart gjør en likestille merke som er veldig bra (det står "ekstra-fuktighetsgivende"). Husk sjampo kan også være irriterende for hodebunnen og huden hvis de er for harde.
Tre.
Alltid et ekstra-fuktighetskrem til huden mens den er varm og fuktig fortsatt fra dusjen. Det er mange å velge mellom. Noen som lukter fantastisk, noen som er hypoallergene. Bare sørg for at den er veldig fuktighetsgivende.
fire.
Tørk huden med et håndkle, ikke gni. Her igjen må på badet for å være svært varm for å oppmuntre luft tørking av huden. Du ikke vil at eldste til å fryse i en uoppvarmet bad. Bare husk --- du kan føle at du er i en badstue, men dette vil være mer behagelig for eldste din. (Med mindre Eldste ditt har pustevansker på grunn av KOLS, emfysem eller hjertesvikt med væske i lungene).
Fem.
Hold Elder godt hydrert. Huden trenger vann for å holde seg fuktig og smidig. Mange eldre er på grensen av dehydrering fordi de ikke føler deg tørst, at de ikke liker å drikke for mye fordi da har de besøker på badet for mye, og de fleste liker ikke rent vann. Du må ha planlagt hydration for disse problemene. Sørg for at Eldste drinker med måltider, mellom måltidene, og en full kopp med vann minimum med medisinering. Ca 1,5 til 2 liter væske om dagen (hvorav halvparten bør være vann eller urtete) er bra, med mindre den eldres legen har sagt noe annet.
6
En godt balansert kosthold med 5-6 porsjoner protein matvarer (kjøtt, egg, nøtter, belgfrukter);. 2-3 porsjoner med melkeprodukter (lav eller ikke fett melk , harde oster, yoghurt), 5-6 porsjoner av hele korn, 5-6 porsjoner frukt og grønnsaker og bruk av fett som olivenolje og avocado vil gi alle nødvendige vitaminer, mineraler og næringsstoffer for å holde huden godt næring og fungerer like bra som den kan.
7.
For veldig, kanskje veldig tørr flassende hud, bruk av en barriere krem være nødvendig. Du kan bruke vanlig vaselin --- et tynt lag gnis inn i huden vil holde fuktighet fra å rømme. Noen mennesker vil også bruke Crisco for dette. Babyolje fungerer også bra. Disse kan brukes rett ut av dusjen i stedet for lotion hvis nødvendig.
8.
Påfør lotion hver dag mellom dusjer. Dette gjør du enkelt under "delvis bad" på dager ikke dusjer (du vet-ansikt, groper og menige). Når lotion lukter herlig, kan det være en fristelse til å gjøre dette mini-bad. (Det er sant-mange eldre hater å bade). Uansett, det er noe å si for "aromaterapi".

Tips og advarsler


 • Hvis en rød, kløende utslett utvikler som ikke lindres av ovennevnte trinn og anvendelse av over-the-counter hydrokortison krem, søke hjelp fra helsepersonell.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------