Stilling: helse > hud >

skabb og hud healing

   Når huden er skadet, en sunn kropp umiddelbart begynner å reparere seg selv. De fleste tar skorper og helbredende prosess for gitt uten noen gang å vurdere hvordan kroppen kan gjøre dette med liten eller ingen hjelp utenfra. Forstå skorpedannelse og huden healing er viktig, eventuelle avbrudd vil forlenge den helbredende prosessen

etter en skade

Etter en skade som bryter huden, for eksempel en ripe, kuttet eller briste kvise, vask området med en mild såpe og vann. Hvis blødningen, dekk med en steril bandasje og press. Hvis blødningen fortsetter etter trykket er brukt, heve området. Når blødningen stopper gjelde en antibiotisk salve og dekke området med en steril bandasje inntil en skorpe former.

Hvordan og hvorfor et sår Forms

Når du stopper blødningen, press og forhindre bakteriell infeksjon, er kroppen også i arbeid for å helbrede skaden. Umiddelbart kroppen stenger brutt blodkar for å bremse blødningen. Det fyller da skaden området med væske som inneholder blodplater, fibrin og andre blodceller, slik at ikke mer blod og lymfe stoffer kan gå tapt. Hullet som fyller væske danner en plugg som tørker, og skaper et beskyttende lag over skaden området. Denne beskyttende laget er ofte referert til som en skorpe. Den skabb holder bakterier og andre stoffer ut, forebygge irritasjon og infeksjoner.

Under skorpedannelse

Mens skabb er skjerming skaden fra inntrenging av bakterier og andre stoffer, er arbeidet som foregår under for å gjenopprette overflaten av huden. Kroppen reparerer skaden ved å fylle i hullet igjen etter skaden med nye celler. Når denne prosessen er fullført, vil skorpedannelse falle av å avsløre normal, sunn hud under.

Peeling av skabb for tidlig kan føre til ytterligere irritasjon eller infeksjon. Det er derfor det er viktig å ikke trekke i et sår eller fjerne det, heller, la det falle av på egen hånd. Fjerne et sår før den er klar vil sikkert forlenge den helbredende tid, og kan føre til unødvendig arrdannelse.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------