Stilling: helse > hjertesykdom >

galleblæren dysfunksjon symptomer

   Det store flertallet av pasienter som lider av en dysfunksjonell galleblæren ikke opplever noen symptomer. For det mindretall av mennesker som opplever symptomer, er de sannsynligvis ikke å utvikle for cirka åtte år etter at galleblæren begynner å fungere dårlig. Fordi mange av symptomene ligner på de som er forbundet med magesår, ryggproblemer og til og med lungebetennelse, er det viktig å ha en lege foreta en grundig undersøkelse og å få en ultralyd til å gjøre en nøyaktig diagnose

Oppkast

Oppkast for ingen åpenbar grunn er et vanlig symptom som fører pasienten til legen.
Generelle symptomer på gallestein sykdommen inkluderer øvre eller nedre del av magen smerter, oppkast, kvalme, lavgradig feber, smerter etter å ha spist fetende eller smøring mat, diaré og nedre eller øvre ryggsmerter. En galleblæren pasient på å spise noe fet kan føle ekstrem smerte i magen eller brennende følelse. Et annet symptom er øvre abdomen smerter som kan utvide til baksiden.

Leverscintigrafi Smerter eller Kolikk

Leverscintigrafi eller kolikk er smerte følte i midten eller høyre side av øvre abdomen nærheten brystkasse din. Når sterke smerten kan spre seg til øvre del av ryggen. Smerten er vanligvis forbigående, og ikke varer mer enn et par timer i strekk. Det er vanligvis et mønster til kolikk smerter, som vanligvis skjer på samme tid hver dag, og vanligvis etter å ha spist en fet måltid.

Sterke smerter

Sterke smerter som vanligvis indikerer en dysfunksjonell galleblæren ligner kolikk smerter, men større i både intensitet og varighet. Sterke smerter kan vare i dager, og kan til og med vondt når du puster. I noen tilfeller vil smertene stråle til venstre side av magen, og er noen ganger ledsaget av feber, kvalme og oppkast.

Abdominal ubehag

Gass og kvalme etter måltider, eller til og med kronisk diaré, er noen av den mildere symptomer assosiert med en galleblæren som ikke fungerer. Kronisk diaré defineres som å ha 3A56 avføring daglig i tre måneder.

Gallestein og Galleblære

Mange av symptomene på gallestein er lik de i galleblæren dysfunksjon. Mens irriterende og potensielt smertefulle, gjør tilstedeværelsen av gallestein ikke nødvendigvis bety at galleblæren ikke fungerer som den skal.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------