Stilling: helse > hjertesykdom >

om hjertesykdom og arv

   Hjertesykdom er en av de viktigste årsakene til dødsfall i vårt samfunn. Det er arvelige faktorer som bidrar til risikoen for å utvikle visse sykdommer, inkludert hjertesykdommer. Du kan ikke endre dine slektshistorie eller gener du arver, men du kan styre og endre livsstil og helsevaner

Du trenger:.
Varmt vann
. Flytende såpe.
Rent håndkle.
Tørkepapir.
Alkohol-basert rensemiddel.

Know Your Family History

Du bør vite helse informasjon om dine nære slektninger, besteforeldre, foreldre, tanter, onkler, fettere og søsken. Familiehistorie er en av de viktigste risikofaktorene for helseproblemer som hjertesykdom, som familiemedlemmer deler gener, miljø, livsstil og vaner. Familie historie belyser både personens gener og andre felles risikofaktorer. Å ha et familiemedlem med en bestemt sykdom betyr ikke at du vil utvikle samme sykdom, tyder det bare at du har høyere risiko og bør ha en sunn livsstil vaner for å redusere din risiko.

Del dine Family History

Lag sikker på at andre nære slektninger kjenner familien historien slik at de kan bruke det til sin fordel også. Gi familien historien til legen din, for å hjelpe ham å gjøre en skikkelig vurdering. Det vil hjelpe legen å vite hva du trenger for å bli testet og undersøkt for, i hvilken alder og hvor ofte. Å vite din familie historie vil også hjelpe legen stille deg de riktige spørsmålene og komme med forslag til deg angående helse, livsstil og vaner

Kjenn Risk Factors

Risikofaktorer for hjertesykdommer er:. Familiehistorie med hjertesykdom , overvekt, høyt kolesterol, høye triglyserider, høyt stress, stillesittende livsstil, røyking, overdreven alkoholbruk, type 2 diabetes, og høyt blodtrykk. Mange tror de har "dårlige gener" på grunn av sin slektshistorie. Det er ingen gode eller dårlige gener, det er samspillet av gener med miljø-og atferdsmessige risikofaktorer som betyr mest, og dette er ting som kan endres. Den beste strategien for å bevare helsen din er å redusere risikoatferd som røyking, og øke sunn atferd for å trene.

Know Hvordan håndtere med Risk Factors

Hvis du vet du er i faresonen for en bestemt sykdom som hjertet Sykdommen kan du ta positive skritt for å forhindre det eller utsette utbruddet. De fleste risikofaktorer for hjertesykdom dreier seg om vekt, kosthold og mosjon. Hvis du er overvektig, mister vekt. Dette vil innebære å endre kosthold og trene mer. Hvis du har høyt kolesterol å endre kostholdet og trene mer, vil bidra til å kontrollere det også. Kosthold og mosjon er viktig for å kontrollere eller forebygge type 2 diabetes og høyt blodtrykk, to ledende årsakene til hjertesykdom. Andre endringer i livsstil er nødvendig hvis du røyker, drikker for mye, eller har for mye stress livet ditt. For noen eller alle av disse kan du trenger noen profesjonell rådgivning eller atferdsmessige hjelp, men med mindre du lykkes i å endre disse vanene du vil ikke redusere risikoen for hjertesykdom og familiens historie kan bli din historie.

Overbevisende Statistikk

Ifølge Dr. Emily Senay, har nyere studier funnet at en person med både en første-grad og en andre-graders forhold som led av hjertesykdom før fylte 60 er omtrent 10 ganger mer sannsynlig at lider av hjertesykdom tidlig enn noen med ingen hjertesykdom i familien sin historie.

Ifølge Dr. Jill Pell, rapportering i "British Medical Journal," 14 prosent av familiene har en historie med hjertesykdom, og disse familiene står for 72 prosent av tidlige dødsfall av hjertesykdom, og, disse familiene står for 48 prosent av større koronare hendelser. Pell rapporterer også at «screening de nære slektninger, og å ta skritt mot risikofaktorer som høyt kolesterol, røyking, diabetes og høyt blodtrykk kan forhindre mer enn 80 prosent av den tidlige hjerteinfarkt som skjer i Storbritannia hvert år. "
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------