Stilling: helse > hjertesykdom >

hvordan hormonene fungerer?

  

Definisjon

Hormoner er en kjemiske forbindelser som er gjort av kjertler og organer av endokrine systemet. Disse kjertlene slipper hormoner i blodet, hvor de reiser til de vasker over cellene som de ble sendt. På denne måten, hormoner fungere som budbringere på vegne av hjernen og nervesystemet. Når en endring skjer i kroppen din, nervene sende et signal til hjernen. Hjernen tolker dette budskapet, og sender en ny melding om en endokrin kjertel eller organ for å frigjøre en eller flere hormoner.

Effekter

Hormoner påvirker hver eneste del av kroppen og lokke fram et bredt spekter av svar. Når vi blir redde, er adrenalin frigjøres, noe som gir raskere hjerte-og pustefrekvens, noe som gjør det mulig å løpe vekk fra faren eller kjempe i forsvar. Når vi spiser mat som øker blodsukkeret, signaliserer hjernen en frigjøring av insulin fra bukspyttkjertelen som bryter ned sukker til en form som cellene i kroppen kan bruke som energi. Hormoner arbeid for å hjelpe kroppen utfører alle prosesser som er nødvendige for liv, fra vekst og reproduksjon for fordøyelsen.

Ikke bare gjør hormoner påvirker deg, du påvirker hormoner i tillegg. For eksempel, påvirker humøret utgivelsen av visse hormoner. Når du er trist eller deprimert, er en stress hormon kalt kortisol utgitt i respons. I dette tilfellet gjorde hormonet ikke gjøre kroppen din gjøre noe, heller, kroppen forårsaket et hormon utgivelse. Signaler fra både utsiden og innsiden kroppen din kan påvirke hormon utgivelse.

Hormone Spesifisitet

Selv om hormoner reiser gjennom blod og vask over milliarder av celler i prosessen gjør, påvirker de ikke alle av disse cellene. Dette er på grunn av et prinsipp kjent som "spesifisitet. " Hvert hormon har en kjemisk struktur som aktiverer bare cellene det passer med. Når hormonet møter cellene det er ment å påvirke, kan det lokke fram en bestemt reaksjon i denne typen celler bare.

hormonnivået Variasjoner

Kroppen din ikke opprettholde et konstant nivå av hormonet. Produksjon og frigjøring av enkelte hormoner bremser gradvis med alderen. For eksempel, i overgangsalderen, bremser kroppen ned østrogenproduksjonen. Ikke bare kan hormonnivåer faller og stiger over mange år, men de kan gjøre det i løpet av sekunder, for eksempel når du er redd plutselig. Det endokrine systemet er usedvanlig kompleks på denne måten, som gjør kroppen for å overleve.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------