Stilling: helse > hjertesykdom >

hvordan immunsystemet kampen mot bakterier?

  

Forebygge smitte

Kroppens immunforsvar arbeider for å forhindre sykdomsfremkallende (patogene) bakterier inn i eller spre seg i kroppen. Hud som ikke er såret er en av disse barrierene. Den inneholder Langherhans celler, noe som bidrar til å sette immunforsvaret på "alter" burde bakterier invaderer. Andre barrierer inne i kroppen er ørevoks, øre hår, tårer, urin og slim fôr i nese, svelg og mage-tarmkanalen, som alle arbeider for å hjelpe stadig rense kroppen ut. Spytt, sterke syrer i magen og vennlige bakterier inne i fordøyelsessystemet kan også drepe invaderende bakterier, ifølge Dr. TM Wassenaar av The Virtual Museum of bakterier. Milten fungerer også som et filter for å oppdage bakterier.

Killing Invaders

Hvis sykdomsfremkallende bakterier komme gjennom alle immunsystemets innledende forsvar, er det arsenal av komplementsystemet igangsatt. De utfyller systemet omfatter proteiner og hvite blodlegemer, som frakter antistoffer. Antistoffene er mikroskopiske dreper celler som søker ut noe de ikke anerkjenner som en del av kroppen. De hvite blodcellene og proteiner arbeider sammen for å coat eventuelle invaderende bakterier med antigen, som gjør ofte gjør bakterien i stand til å gjengi eller binder bakterien til et giftig kjemisk å gjøre det bryte fra hverandre.

Utvikle immunitet

The celler i blodet som gjenkjenner patogene bakterier og signal og komplement systemet for å få til å fungere kalles makrofager. Bakteriene overføres til T-celler (laget i thymus) og B-celler (laget i benmargen) som er i stand til å gjenkjenne og huske hvordan å produsere spesifikt antistoff for å bryte fra hverandre bakteriene. Ifølge CDC, gjennom bruk av vaksiner, er disse cellene får kunnskap om hvordan man skal håndtere invaderende bakterier eller virus uten å risikere at hele kroppen blir dødelig syk.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------