Stilling: helse > hjertesykdom >

Hvordan overvåker en fruktbarhet arbeid?

  

Du trenger:
frivekter eller Bar
. Trinn.

luteiniserende hormon

Fertility skjermer hjelper deg å holde styr på de mest fruktbare ganger i måneden, når du er mest sannsynlig å kunne bli gravid. Den mest populære typen fruktbarhet skjermer test mengden av luteiniserende hormon (LH) i urinen. Dette hormonet, som alltid er tilstede i urinen, øker én til to dager før eggløsning. Dette kalles en LH-stigningen. Økningen i LH får eggstokkene til å frigjøre et egg. Den timer rett før, under og etter LH-stigningen er når du er mest fruktbar, og derfor mest sannsynlig å bli gravid.

Enkel eller elektronisk

Den rimeligste fruktbarheten skjermer kommer med en tilførsel av kjemisk behandlet pinner som kan oppdage luteiniserende hormon, slik at du kan teste urinen en gang hver dag i en måned. Pinnen er plassert i urin, og mengden av LH i kroppen din er spilt inn på en graf, slik at du kan se hvordan den stiger og faller i en måned.
Mange kvinner foretrekker å bruke mer avanserte, elektroniske skjermer. Disse skjermene ikke bare måle mengden av LH, men også basal kroppstemperatur, som pigger under en LH-stigningen. Elektronisk skjermer vil gi deg en avlesning viser hvor fruktbare du er på en bestemt dag.

Saliva

Det er noen fruktbarheten skjermer på markedet som hevder å kunne forutsi fertilitet ved å se på mønstrene i spytt under en mikroskop. Teorien er at hormonelle endringene vil føre til at spytt å danne ulike mønstre når forstørret. Spytt som danner bregner, eller krystaller, betyr at du enten er i ferd med å eggløsning eller du har eggløsning. Spytt som viser prikker og streker betyr at du ikke har eggløsning, og du ikke er på ditt mest fruktbare perioden i måneden. De fleste leger vurdere spytt fruktbarheten overvåking å være en upålitelig prediktor for eggløsning.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------