Stilling: helse > hjertesykdom >

hvordan er gruppe b streptokokker inngått?

  

GBS kolonisering

Gruppe B streptokokker (GBS) er en av de normalt forekommende bakterier i kroppen, finnes i nedre tarmen og vaginal området helt friske individer. Folk som bærer GBS kan ikke passere på kolonisering, men gravide kvinner kan bli smittet av sin egen koloni eller pass på smitte til sine barn under fødsel.

At-risiko populasjoner

Gravide kvinner, nyfødte, eldre og mennesker med nedsatt immunforsvar er i faresonen for å utvikle GBS infeksjon, selv om de to første kategoriene utgjør størst antall infeksjoner. GBS i kroppene til friske voksne forårsaker ingen symptomer.

Adult smitte gjennom blodet

Gravide kvinner eller andre voksne blir syke med GBS når GBS bakterien er i stand til å trenge gjennom blodet. Ifølge Centers for Disease Control, GBS infeksjon hos voksne kan føre til UVI, blod infeksjoner, lungebetennelse, og selv hjernehinnebetennelse, blant andre effekter. Fordi flertallet av voksne som blir smittet med GBS (som ikke er gravide kvinner) er eldre og på grunn av alvorlighetsgraden av symptomene, er dødeligheten relativt høy, opp til 10 prosent.

Infeksjon hos nyfødte

Nyfødte kan komme i kontakt med GBS bakterien av morens koloniserte området i løpet av arbeidsprosessen. Selv ikke alvorlige hos friske voksne, kan GBS infeksjon ha ødeleggende effekt på babyer, og, ifølge CDC, er den ledende årsaken til både sepsis og meningitt i denne gruppen, med lungebetennelse en annen alvorlig komplikasjon. Noen infeksjoner hos nyfødte starter bare noen timer etter fødselen, mens symptomene kan i noen tilfeller ta opptil flere måneder å utvikle.

Forebygging

Gravide kvinner kan bli testet for GBS før fødsel, og de som tester positivt bør få antibiotika under fødselen prosessen, noe som meget effektivt reduserer risikoen for overføring av GBS bakterier. CDC rapporterer at forskning er i gang som vil, er det å håpe, en dag gir en vaksine mot gruppe B streptokokker bakterien.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------