Stilling: helse > hjertesykdom >

hvordan påvirker søvnmangel kroppen?

  

mentale prosesser

Mangel på søvn berømte effekter din mentale prosesser. Mood er redusert og du føler deg svak. Tenkning er tregere, er det vanskeligere å konsentrere seg, og det er en følelse av mental fogginess. Minneproblemer, også et resultat av mangel på søvn, ikke bare med hukommelse husker, men med lagring. Under søvn, er minnene overføres til langtidslagring. I mellomtiden, kortisol-løfter til priser lik pasienter med depresjon når søvn er fratatt-den såkalte stress hormon.

Healing og vedlikehold

Body vedlikehold og healing foregå under søvn, så en mangel på det vil føre til problemer med utvinning. I mellomtiden har kroppen uten søvn til å jobbe hardere. Mellom dette og mangelen på utvinning, er aldring akselerert. Den søvnmangel, aldring kroppen er mer mottakelig for sykdom etter søvn mangel presser immunforsvaret.

Vektøkning

Et konkret resultat av søvnmangel er vektkontroll problemer. Systemer som de som forteller kroppen når den trenger mat og når den skal lagre fett er delvis hormonelt basert. Leptin, utgitt av fettceller, bidrar til å kontrollere følelsene av å være full mens ghrelin, utgitt av magen, lar kroppen vite om magen er tom. Sleep fratatt mennesker har lave nivåer av leptin-de ikke føler seg tilfreds-og høye nivåer av ghrelin, så de føler seg sulten. Situasjonen gjør at folk kjempet med mangel på søvn også føle at de lider av mangel på mat. I en studie av unge menn som var å få fire timers søvn per natt, fant forskerne at mennene følte de manglet 1000 kalorier verdt av mat hver dag. Hvis du er en natts søvn, vil du også ha mer problemer med å behandle karbohydrater. Glukosetoleranse er unormal, som om du er i en pre-diabetes tilstand.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------