Stilling: helse > hjertesykdom >

hvorfor diverticulosis forårsake forstoppelse?

  

Symptomer

Diverticulosis er en tilstand der små poser i slimhinnen i tykktarmen bule ut gjennom svake punkter kalt divertikkel. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, om lag 10 prosent av personer over 40 år lider av diverticulosis. Symptomer omfatter nedre magesmerter, oppblåsthet og forstoppelse. Engasjementet av forstoppelse i forhold til denne tilstanden kan sees på som både et symptom og medvirkende faktor.

Årsak

Kronisk forstoppelse er en bidragsyter til dannelsen av diverticula fordi selen for å gjøre sitt fornødne legger press på intestinal vegger. Årsaken til diverticulosis er fortsatt usikkert, men en lav-fiber diett kan være en medvirkende faktor. Ifølge Medical College of Wisconsin, økt forstoppelse utøver press på tykktarmen, noe som fører til svake punkter i tykktarmen til å bule og bli diverticula. Ettersom mer belastning blir satt på tarmen, er de poser presset ut gjennom svake punkter forårsaker en jevn progresjon av diverticula. Økende kostfiber kan bidra til å stoppe eller bremse som progresjon.

Diet

Folk som lider av diverticulosis bør spise et kosthold rikt på fiber for å bekjempe forstoppelse. Et fiberrikt kosthold kan redusere straining av mykere avføring. Fiber bør legges til kostholdet sakte for å unngå unødvendige magesyke eller ubalanse. Matvarer som inneholder mye fiber inkluderer frukt, grønnsaker, bønner, hele korn, ris og havregryn. Det er relativt enkelt å øke fiber inntaket ganske enkelt ved å innlemme frokostblanding eller havregryn til frokost rutine, spise grønnsaker med lunsj og middag samt spise frukt for snacks. Gjør du det vil hjelpe mykere konsistens av avføring, og dermed lindre ubehag av diverticulosis.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------