Stilling: helse > hjertesykdom >

hvor er ledningen blod transplanteres?

  

Du trenger:
termometer
. Basal Body Temperature figur.

Hva er ledningen blod?

ledningen blod er blodet i navlestrengen og morkaken etter fødselen av en baby. Dette blodet kan brukes til å behandle livstruende tilstander som leukemi, fordi den er fylt med stamceller som kan etter hvert bli blod celler. Ledningen blod samles etter at barnet er levert og navlestrengen er festet. Dette får ingen ubehag for barnet eller moren. Blodet kan bli donert til en offentlig ledningen blod bank eller lagres for familien å bruke ved behov på et framtidig tidspunkt. Ikke alle sykehus er i stand til å samle inn og oppbevare ledningen blod, så må du velge en som kan om dette er viktig for deg.

Hvordan Transplants Work

Pasienter som lider av blodsykdommer eller leukemi kan behandles med en ledningen blod transplantasjon. På grunn av den begrensede mengden blod-forming celler i en enhet av ledningen blod, er det oftest brukt til å behandle barn som lider av en av disse sykdommene. Før transplantasjon, er noen pasienter som får kjemoterapi og strålebehandling for å forberede kroppen for transplantasjon ved å ødelegge den syke celler i kroppen. Deretter, når behandlingen er over, er ledningen blod infunderes gjennom et Hickman kateter, en sentral linje som settes inn i en blodåre i brystet. Cellene inn i knoklene og erstatter den syke benmargen. Når de vokser tilstrekkelig, de nye cellene skal begynne å lage nye blodceller. Det tar opptil 30 dager for at cellene skal begynne å lage nye blodceller, en prosess som kalles engraftment.

Fordeler med Cord Blood Transplants

Når sammenlignet med andre kilder til stamceller, bærer ledningen blod transplantasjon mange fordeler. Fordi cellene er umodne, er behovet for en perfekt vev match mellom donor blodet og pasienten eliminert. Også har blodprøven mindre risiko for forurensning, som det kommer fra gravide mødre, som pleier å være lavere risiko for blod-borne virus og sykdommer. De umodne cellene også plassere mottakeren til en lavere risiko for transplantat-mot-vert-sykdom, en vanlig sykdom som rammer pasienter, som ofte fører til døden. Til slutt, er ledningen blod ikke er nødvendig etter fødselen, så hvis nok kvinner velger å banken sin ledningen blod, kan det være lett tilgjengelig for transplantasjon, som står i kontrast til behovet for et menneske donor som er villig til å gjennomgå prosedyren når søker bein marg transplantasjon. Forskning pågår for å undersøke mulighetene for å bruke ledningen blod transplantasjon mer effektivt med voksne pasienter.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------