helse > hjertesykdom >

hva er Subutex?

Posted by:  Anne Marie Jensen    oppdatert: 2012-05-23
Når noen lider av en narkotika avhengighet eller avhengighet, en av formene for behandling kan faktisk komme i form av en reseptbelagte medisiner. Denne metoden for behandling ville bli brukt i forbindelse med andre former for narkotika rehabilitering, som en medisinsk detox program eller atferdsterapi, til hovedsak behandle eventuelle effekter som kommer fra uttak av narkotiske. Et slikt medikament som har blitt brukt er stoffet heter Subutex

Subutex

Subutex, ellers kjent som buprenorfin, er en reseptbelagte medisiner som ofte brukes i behandlingen av opioid avhengighet og avhengighet, som i tilfeller av heroin, morfin og kodein. Hva denne medisinen gjør, er å redusere noen av abstinenssymptomene som ofte påvirker mennesker går gjennom detox for rusmisbruk. Dette er fordi buprenorfin ligner på et smertestillende middel, men med mindre eufori enn andre reseptbelagte medikamenter og illegale rusmidler. Og i henhold til Food and Drug Administration, kan Subutex faktisk gjøre det lettere for en person å slutte å bruke og misbruke rusmidler.

Bruk

Vanligvis vil legen administrere Subutex til deg en gang om dagen for bare ca to dager å i utgangspunktet få deg over kneika for uttaket ditt til du er i vedlikeholdsfasen av detox. Det er rett og slett plasseres under tungen der den løser seg opp og blir absorbert inn i systemet ditt. Derfra vil legen som regel går du videre til Suboxone, som fortsatt inneholder den aktive ingrediensen i Subutex (buprenorfin), men inneholder også nalokson. Denne kombinasjonen medisiner virker på samme grunnleggende måte som Subutex, men er ikke nødvendigvis så sterk.

Effekt

Ikke alle som lider av en narkotika avhengighet vil være foreskrevet Subutex samtidig gå gjennom detox. Din lege eller helsepersonell vil anse som særlig medisinering er riktig for deg, din helse og din avhengighet. Hvis legen skulle plassere deg på en annen kurs i behandling helt, bør du holde deg til den tildelte programmet, da det kan være bedre egnet for deg.

Side Effects

Som med alle reseptbelagte medisiner, Subutex isn ' t uten sin egen risiko. Noen mennesker har vært kjent for å få visse bivirkninger fra å bruke denne medisinen, selv når det er en del av et medikament attføring. Disse vil inkludere svimmelhet og svimmelhet, tretthet, hodepine, kvalme og oppkast, forstoppelse og svakhet. Hvis du skulle oppleve noen av disse symptomene mens du bruker Subutex, bør du snakke med legen din umiddelbart. Du må kanskje byttet til et annet medikament eller dosen må endres.

Advarsel

Siden Subutex virker på hjernen mye som alle andre smertestillende, er det mulig, spesielt fra ukontrollert bruk, til å lage en avhengighet eller avhengighet til denne medisinen, så vel som ledetekst sin egen serie av abstinenssymptomer. Forholdsregelen bør brukes når det er ansatt i forbindelse med et medikament rehabiliteringsprogram.