helse > hjertesykdom >

hva er årsakene til en brennende følelse i tærne?

Posted by:  Anne Marie Jensen    oppdatert: 2012-06-05
Stange eller kronisk følelser av brennende, smerter, nummenhet eller om kroppen kan være alarmerende, og kan være symptomer på alvorlige medisinske problemer. Hvis du opplever svie i tærne er det viktig å finne årsaken til sensasjon, siden du kan trenge behandling for en underliggende tilstand

Trauma

En mulig årsak til brenning i føttene er noe traumatisk hendelse som påvirker foten direkte. Hvis foten blir truffet hardt med et objekt, forstuet eller brukket, kan tærne føles som om de brenner. Kjører eller går for mye, eller med upassende polstring i sko (eller barbent) kan forårsake brennende i tærne. Hvis blemmer form i mellom tærne de kan være ubehagelig og brenne.

Burns

Det bør ikke komme som liten overraskelse at en brennende følelse i føttene og tærne kan være forårsaket ved å være brent. Burns fra varmen vil føre til blemmer som kan resultere i et varig brennende følelse. Utsette tærne for ekstrem kulde over lengre tid kan også forårsake nummenhet og brannskader eller frostskader. Solforbrenning og kjemiske brannsår kan også være en kilde til den følelsen.

Sirkulasjons problemer

Nummenhet og brenning i ekstremiteter, særlig tærne, kan være forårsaket av en ineffektiv sirkulasjonssystemet. Fedme og diabetes er trolig å være en risikofaktor for toe brenning og smerter. Hjertesykdom og tilstoppede arterier (perifer karsykdom) kan også føre til svie i føttene.

Nerve Damage

Nervene er kommunikasjonslinjer i kroppen den forstand smerte og andre følelser og overføre disse følelsene til hjernen . Når en person har skadet nervene, kan nervene sender signaler til hjernen som indikerer smerte eller brennende følelse i ulike deler av kroppen. Det er mange underliggende forhold som kan påvirke nerver og forårsake nerveskader, for eksempel kroppslige traumer og ulykker under kirurgiske inngrep.

Infeksjon

En annen vanlig årsak til svie er ulike typer infeksjoner. Normal kroppslige infeksjoner, for eksempel bakterier å komme inn i et åpent sår eller blemmer kan føre til svie i tærne. Fotsopp eller andre soppinfeksjoner er også godt kjente årsaker til svie rundt tærne. Ofte disse årsakene kan behandles med store kjøpt legemidler for å redusere mengden av smerte, og eliminere sopp.