Stilling: helse > hjertesykdom >

Hva er behandlingen for strep b?

   Gruppe B streptokokker er en bakterie som finnes i mange friske mennesker. Leger er forsiktig med å bruke begrepet "infisert" fordi sin tilstedeværelse er ikke nødvendigvis et problem. Gruppe B Strep, eller GBS, er en rutinemessig test som er administrert av gravide kvinner mellom uke 35 og 38. Tilstedeværelse av GBS kan gi fosterskader blod infeksjoner (sepsis) eller lungebetennelse eller meningitt på mindre enn 0,5 prosent av ubehandlede kvinner med GBS

Testing

Mot slutten av svangerskapet, er vaginal og anal området penslet med bomull, og prøven sendes til et laboratorium og lov til å vokse under bestemte betingelser. Etter at cellene har vokst, forskere undersøke prøven å oppdage tilstedeværelsen av gruppe B streptokokker.

Betydning

Minst 30 prosent av kvinner har GBS stede i sine prøver, og hvis den forblir ubehandlet, mindre enn en halv prosent av babyer født av GBS + kvinner vil ende opp med sepsis, en infeksjon i blodet. Med behandling, men ingen av barna ender opp som lider GBS sepsis.

Hensyn

Forhindre GBS-relaterte infeksjoner i babyer med intravenøs antibiotika under fødsel er effektivt, men pleier det å være en økning i andre typer blod infeksjoner, noe som betyr at dødsraten på babyer er uendret. Faktisk, i babyer hvis mødre hadde blitt behandlet med antibiotika under fødselen, minst 88 prosent av spedbarna var resistente mot antibiotika, mens i babyer hvis mødre ble ikke behandlet under fødselen, bare 18 prosent var resistente.

Symptomer

I forventningsfulle kvinner, er det ingen symptomer på tilstedeværelsen av GBS. I nyfødte, symptomene på infeksjon er feber i de første 24 timene, og apati, noe som kan være ledsaget av høy-pitched skriking.

Behandling

Den vanligste behandlingen for GBS innebærer intravenøs administrering av antibiotika under fødsel og levering. For 0,5 prosent av babyer av ubehandlet GBS + kvinner, som har blitt smittet med GBS, er injeksjoner av antibiotika som brukes til å behandle infeksjonen, enten det representerer seg selv som sepsis, lungebetennelse eller meningitt.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------