Stilling: helse > hjertesykdom >

hyperbar oksygenbehandling bivirkninger

   Hyperbar oksygenbehandling (HBOT) har vært behandling av pasienter siden 1662. Selv om det er har nylig fått anerkjennelse, dens fordeler og effektivitet er vel etablert. Med bruk av state-of-the-art utstyr, HBOT har utviklet seg som en av de mest lovende behandlingsformer for fysiologiske og psykologiske sykdommer. Men, akkurat som andre former for behandling, HBOT kan muligens føre til en rekke mindre til store bivirkninger

Nature of Treatment

Begrepet "hyper" gjelder en økning, og "Baric" gjelder press. Derfor er HBOT en behandling som forvalter 100% oksygen ved høyere enn normalt trykk. Ved å sette pasienten i en presset kammer, er pasienten nedsenket i ren oksygen. Som et resultat, kan behandlingen kroppen å oppløse ti ganger mer av det normale nivået av oksygen tas opp i blodet plasma og kroppens celler. Dette gjør HBOT å fremme helbredelse og velvære. Men øyeblikk utsette pasienter i en trykksatt kammer, noen ganger forårsake bivirkninger.

Vanlige bivirkninger

Vanligvis er HBOT svært sikker, og dets bivirkninger er minimal. De vanligste bivirkningene ville være midlertidig traume til ørene og bihuler eller barotraumas grunn av trykkforandringer. Den plager forårsaket av trykksatt miljøet kan oppleves som den behandlingen skrider frem, men blir umiddelbart løses behandlingen økten er ferdig. Disse vanlige bivirkningene er vanligvis håndterbare og kan lett bli avløst av slimhinneavsvellende midler. Med riktig teknikk å administrere HBOT prosedyrer, kan pasientene unngå lider av bivirkninger.

Midlertidig Bivirkninger

Midlertidige endringer i visjonen og tretthet kan oppleves med langvarig HBOT behandling. Dette er også forårsaket av midlertidig bo i en trykksatt kammer. Disse bivirkningene er vanligvis små og bør ikke være et punkt av bekymring, for de normalt passerer en liten stund etter behandlingen økten. Derfor, ved planlegging av en behandling økt, pasienter som trenger å reise eller gå tilbake til arbeid bør stille nok tid for dem til å slappe av etter behandling.

Sjeldne bivirkninger

Oksygen toksisitet er en av de mest alvorlige (og, heldigvis, sjeldne) bivirkninger av HBOT. Oksygenforgifting fører ofte til anfall, CNS og lungesykdommer. En annen sjelden bivirkning ville være klaustrofobi. Men dette kan forebygges ved å opprettholde kommunikasjonen i kammeret, gjør avslapping teknikker og ved å sette pasienten under sedasjon. Pasienter med grå stær kan akselerere modningen av sin katarakt, men ikke HBOT ikke forårsake grå stær dannelse

Forsiktig

HBOT kanskje ikke trygt for personer med visse helsemessige forhold. . Personer som lider av astma, medfødt spherocytosis, høy feber, optikusnevritt, øvre luftveisinfeksjon og viral infeksjon, samt gravide kvinner, har høy risiko for lidelse fra mindre til alvorlige bivirkninger når gjennomgår HBOT. I tillegg er behandlingen risikabelt for folk som er under cisplatinum, disulphiram og doksorubicin medisiner, for disse stoffene har en tendens til å bli giftig ved høye trykk.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------