Stilling: helse > hjertesykdom >

fordelene ved kunstig inseminasjon

   Kunstig befruktning gir fordeler for folk som ønsker å ha en baby, men kan ikke tenke på en eller annen grunn. Først og fremst tilbyr kunstig inseminasjon infertile par muligheten til å starte en familie. Kvinner som velger å forbli singel, men ønsker å ha et barn også bruke kunstig befruktning for å bli gravid.
Det er to ulike typer prosedyrer som brukes under kunstig inseminasjon. Den første innebærer å sette inn sæden direkte inn i livmorhalsen (intracervical inseminasjon, eller ICI) og ligner mest naturlig samleie, dette er fordi sperm fortsatt trenger å reise til livmoren på egen hånd for befruktning å skje. . Den andre operasjonen innebærer å sette inn sæden direkte inn i livmoren (intrauterin inseminasjon, eller IUI), noe som øker sjansen for befruktning fordi sædcellene ikke trenger å reise til livmoren på sin egen

Kostnader

Sammenlignet med andre fruktbarhet prosedyrer, for eksempel in vitro fertilisering (IVF), er kunstig inseminasjon relativt billig. The National Association Infertilitet (se referanser) rapporterte at den gjennomsnittlige kostnaden for en syklus av IVF er $ 8158-selv om andre estimater kjøre mye høyere-og for en syklus av kunstig inseminasjon, $ 865. Noen forsikringsselskaper vil dekke deler av kostnadene.

Side Effects

Kunstig befruktning er mindre invasiv enn andre infertilitet behandlingsmetoder og har færre bivirkninger. Noen ganger fruktbarhet legemidler er foreskrevet for kvinnen, mannen, eller begge, men ikke alltid. Prosedyren er også smertefri.

Valg

Som oftest ektepar vil bruke mannens sæd for kunstig inseminasjon, men hvis det er helse eller fruktbarhet problemer med mannen, eller en kvinne som ønsker å ha en baby har ikke partner, kan enkeltpersoner velge å bruke en sædbank. Sædbanker skjermen deres givere nøye, og givere signere lovlige former, og gi avkall på alle foreldrerettigheter. Ofte kvinner eller par kan velge donor ut fra fysiske egenskaper, helse, og til og med temperament og religion.
Et annet alternativ som tilbys av kunstig inseminasjon er bruk av donor egg, dersom kvinnen ikke kan produsere sunn egg på hennes egen.

Nærmest Natural

Kunstig befruktning gir rom for naturlig befruktning å skje i kroppen. Dette aspektet appellerer til par som ønsker å lage en baby på en måte nærmest tradisjonelle samleie.

Screening

Uansett om sæd som brukes for kunstig inseminasjon kommer fra mannen, en sædbank, eller en annen donor, det er alltid vasket og testet før inseminering for å redusere sannsynligheten for overføring av eventuelle genetiske defekter på barnet.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------