Stilling: helse > hjertesykdom >

normale kroppstemperaturen for babyer

   Den "normale" human kroppstemperatur har lenge vært holdt for å være 98,6 grader Fahrenheit. Men dette tallet er ganske enkelt en benchmark først etablert i det 19. århundre av en tysk lege som analyserte mer enn 1 million armhulen temperaturmålinger fra 25. 000 pasienter. Kroppstemperaturen kan variere fra person til person, og det kan også endres i løpet av dagen. I babyer, kan variasjonen bli enda større, fordi deres små kropper har vanskeligere for å regulere temperaturen. Men det er en allment akseptert rekke normale temperaturer for babyer som du bør akt.

Normal Temperatur

Normal temperatur for en baby avhenger faktisk av hvilken metode du bruker for å måle den. Den 98,6 referanseindeksen er generelt for temperaturer tatt oralt, men du kan ikke måle temperaturen på denne måten i en baby. De to vanligste måtene å måle temperaturen i babyer er rektalt eller i øret. Ifølge den kanadiske Paediatric Society, er vanlig rektal temperatur på en baby mellom 97. 9 og 100,4 grader Fahrenheit. Målt i øret, normal temperatur varierer 96,4 til 100,4 grader Fahrenheit.

Betydning

Body temperaturen er viktig fordi det kan være en indikator på helseproblemer. Selvfølgelig, kan feber (over 100,4 grader Fahrenheit hos spedbarn) være et tegn på en infeksjon eller annen sykdom. En høy temperatur kan også være en indikator på hypertermi, en alvorlig tilstand der kroppen blir overopphetet. Motsatt kan en temperatur som er lavere enn normalt, spesielt hvis det blir opprettholdt, være et tegn på alvorlig sykdom eller hypotermi.

Benchmarks

The Mayo Clinic tilbyr flere temperaturen benchmarks hvor foreldrene bør søke medisinsk hjelp eller råd. Hos spedbarn under 3 måneder, noe feber av 100,4 grader Fahrenheit eller høyere skal rapporteres til lege. For barn eldre enn 3 måneder, er benchmark 102 grader. Nyfødte som har en rektal temperatur på mindre enn 97 grader bør også bli sett av en lege

måling av temperatur

Det er tre hovedmåter å måle kroppstemperatur hos spedbarn:. Rektalt, i øregangen eller under armen . Rektal temperatur er den mest nøyaktige, med temperaturer tatt i øregangen neste mest nøyaktige. Den minst nøyaktige metoden er å ta temperaturen under armen, også kalt en aksillær temperatur lesing. Tar en muntlig temperatur er generelt ikke anbefalt eller mulig med spedbarn og små barn.

Advarsel

Selv om flere mindre ting, som får tenner eller en vaksinasjon, kan føre til feber hos spedbarn, er det viktig for deg å overvåke barnet hvis hun har en temperatur høyere enn normalt. Spedbarn kan bli bli alvorlig syke veldig fort, så hvis babyen din viser noen symptomer i tillegg til feber, som anfall, sløvhet, puste problemer, konstant oppkast eller diaré, ta henne å se en lege umiddelbart.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------