Stilling: helse > hjertesykdom >

vedlegg smerter symptomer

   Din tillegget er en liten pose som er koblet til tykktarmen. Når denne lille posen blir betent, har du blindtarmbetennelse, og du kan føle smerter i vedlegg din. Du trenger medisinsk hjelp når du merker denne smerten (og andre symptomer) fordi, dersom vedlegget er så betent at det knuses, kan det være livstruende

smerter forbundet med bilag

Når du først begynner å føle vedlegg smerte, kan det være en kjedelig verke i nærheten av navlen. Da smertene kan flytte til nedre høyre side av magen, ifølge Dr. John P. Cunha på eMedicine Health. Med smerte der, kan det bli skarpere som betennelsen fortsetter å forverres. The Mayo Clinic beskriver det punktet der smerten kan avgjøre som "omtrent halvveis mellom navlen og toppen av høyre bekkenbeinet. " Selv om plasseringen av smerte kan være annerledes på grunn av alder eller plasseringen av vedlegg.

Pain spesifikke egenskaper for Appencitis

Ifølge Mayo Clinic, kan vedlegg smertene blir verre hvis du skyver ned på stedet av smerte, og det kan også forverres hvis du plutselig fjerner det presset. Dette kalles rebound ømhet. Du kan finne noen lindring av smerte, hvis du lå i fosterstilling, på din side med knærne trukket opp til brystet. Plutselige bevegelser bør unngås da de kan forårsake mer smerte også.

Ytterligere Symptomer på Appendisitt

Smerte er den mest åpenbare symptomet, men ikke den eneste symptom, av blindtarmbetennelse. Etter å ha liten eller ingen lyst til å spise, oppkast og følelsen kvalm kan alle følge med vedlegg smerter, ifølge Dr. John P. Cunha på eMedicine Health. Det kan være hevelse i buken, en manglende evne til å passere gass og smerter ved vannlating. En feber over 99 grader, alvorlige kramper og forstoppelse eller diaré er også tegn på at du har blindtarmbetennelse.

Advarsel

Hvis en person føler vedlegg smerte og han opplever noen av de andre symptomene som er oppført, så han bør søke legehjelp. Smertene kan bli stadig verre i seks til åtte timer, og hvis den ikke behandles, vanligvis gjennom kirurgisk fjerning av vedlegg, vedlegg kan revne. En sprukket blindtarm kan forårsake sjokk og infeksjon. Ifølge Dr. John P. Cunha av eMedicine Health, kan en sprukket blindtarm også føre til døden hvis venstre ubehandlet. Han sier også at det er spekulasjoner om at en sprukket blindtarm kan forårsake infertilitet hos kvinner.

Årsaker til Appendisitt

Vedlegg smerte er vanligvis forårsaket av en hindring eller infeksjon. The Mayo Clinic sier at, "kan Matavfall eller en hard stykke avføring (fecal stein) blir fanget i en åpning av hulrommet som går langs vedlegg din. " En gastrointestinal viral infeksjon eller en annen type betennelse kan også forut for blindtarmbetennelse.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------