Stilling: helse > hjertesykdom >

Hva er de viktigste symptomene på å være gravid?

   Graviditet kan være en spennende og noe skremmende tid i en kvinnes liv. Enten du prøver å bli gravid eller mistenker at du er gravid, er det noen viktigste symptomene på graviditet å se opp for. Når en kvinne mistenker at hun er gravid, er det viktig å bekrefte hennes mistanker med en medisinsk eksamen av en lege, slik at svangerskapskontroll kan starte så snart som mulig

Du trenger:.
Bevissthet om endringene i kroppen din nøtter.
friske frukter og grønnsaker.
Vitaminer.

Menstruasjon

En savnet eller slutten av perioden er en av de første indikatorene av svangerskapet. Ikke alle kvinner går glipp av den første menstruasjon syklusen etter at han ble gravid, men perioden kan være lettere og kortere enn normalt. Liten blødning eller spotting mellom perioder kan være et annet symptom på å være gravid

Kvalme og Cravings

I de første ukene av svangerskapet, de fleste kvinner opplever en eller alle av følgende symptomer:. Food cravings, mat motforestillinger og kvalme med eller uten oppkast. Noen kvinner opplever at maten de bruker til å elske gjøre dem kvalm, eller de plutselig har lyst til å spise nye kombinasjoner av mat. Kjeks og små slurker med vann kan lindre kvalme i forbindelse med morgenkvalme.

Vekt Endringer og oppblåsthet

Hver kvinne kroppen reagerer forskjellig på graviditet, men uforklarlige vekt endringer kan tyde på graviditet. En liten vektøkning og oppblåst mage er vanlige symptomer på graviditet og kan bli forverret av mat cravings. Vekttap er et annet symptom på graviditet for noen kvinner. Vekttap tidlig i svangerskapet er ofte tilskrives kvalme og mat motforestillinger.

Breast endringer

Hormone endringer knyttet til graviditet vil føre bryst endringer. Økt ømme bryster og størrelse er vanlige symptomer tidlig i svangerskapet. Brystene kan bli vondt å berøre og brystvortene kan bli tørr og sår.

Trøtthet og svimmelhet

Som en kvinnes kropp justerer til graviditet, trøtthet og et ønske om å sove mer er vanlig. Spise godt og får nok hvile mens hormonnivået justere anbefales å bekjempe tretthet. Svimmelhet og til og med besvimelse kan forekomme for noen kvinner. Svimmelhet kan unngås ved å stå opp langsomt fra sittende eller liggende stilling og spise en godt balansert kosthold for å holde blodsukkeret stabilt.

Hodepine og humørsvingninger

Hodepine er vanlig i svangerskapet, og kan tilskrives hormoner eller blodtrykk endringer. Kvinner som har en hard tid holde matvarer ned på grunn av kvalme kan også oppleve økt hodepine. Det er viktig for kvinner som mistenker at de er gravide til å sjekke med sin lege før du tar smertestillende medikamenter for hodepine.
En økning i hormoner tidlig i svangerskapet fører ofte til humørsvingninger. Den emosjonelle endringer er forskjellig for hver kvinne og kan inkludere uforklarlig tristhet, sinne, oppstemthet og selv ukontrollerbar gråt i løpet av de første månedene av svangerskapet.

tarm og blære endringer

Graviditet bremser fordøyelsen, ofte forårsaker forstoppelse. Hyppig vannlating er en annen viktig symptom på graviditet. Press fra en voksende livmor på blæren kan gjøre en kvinne føler det påtrengende behov for å urinere, og sent på kvelden turer på do er ikke uvanlig tidlig i svangerskapet.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------