Stilling: helse > hjertesykdom >

Hva gjør en prostata?

   Prostata er en del av den mannlige glandular systemet. Den produserer ingredienser for sædvæske, som transporterer sperm under samleie. Skal fungere ordentlig, må prostata mannlige hormoner, blant annet testosteron, som produseres i testiklene

Beliggenhet

Prostata er plassert under blæren rett foran endetarmen. Det er vanligvis på størrelse med en valnøtt.

Formål

Den prostate kjertel skiller ut et vannaktig, melkeaktig-farget alkalisk væske som gjør 30 prosent av det som skal bli sædvæske. Når prostata produserer denne væsken, huser den væsken til den er nødvendig for reproduksjon. Væsken som prostata produserer vaktene sperm fra den sure miljøet som er tilstede i skjeden.

Andre Prostata formål

Prostata kan forårsake lagt stimulering under samleie. Det har blitt kalt en manns G-spot.

Prostata Betennelse

Prostata er også åsted for mange mannlige lidelser. Som menn alder prostata kan bli betent, en lidelse som ofte kalles prostatitt. Dette kan føre til vanskeligheter urinering. Sykdommen kan behandles med fysioterapi og /eller antibiotika.

Prostate Cancer

Prostatakreft er den vanligste og fortsatt den mest dødelige kreftformen blant menn. Den rammer oftest menn over 50 år. Regelmessige screenings av legen din kan føre til tidlig oppdagelse og behandling, som kan omfatte kirurgi for å fjerne prostata-eller strålebehandling.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------