Stilling: helse > hjertesykdom >

Slik øker serotoninnivået

  Serotonin er et kjemisk stoff i hjernen som har en rekke funksjoner. En av de mest kjente effekter er dens evne til å fremme avslapning og gode følelser. På grunn av denne positive effekten, mange mennesker søker å øke sin serotonin nivåer gjennom naturlig eller farmasøytiske midler. Det er flere tiltak som kan iverksettes for å øke serotonin nivåer, enten naturlig gjennom livsstilsendringer og kosttilskudd, eller gjennom bruk av en foreskrevet medisiner
en.
Tren regelmessig. Ifølge Journal of Psychiatry og Neuroscience, har forskning vist en sammenheng mellom regelmessig fysisk trening og økt serotonin nivåer. Øvelsen kan også være nyttig i behandling av mild depresjon på grunn av sin serotonin som øker effekten.
To.
Gå gjennom lysterapi. The Journal of Psychiatry og nevrovitenskap sier at lysterapi er en anerkjent behandling for værsyke. Forskning viser at det kan fungere, fordi det øker en persons serotonin-nivå, og dermed øke deres positive humør.
tre.
Opprettholde en positiv holdning. Selv om lavt serotonin nivå kan bidra til depresjon, viser forskning også at sorg og nød kan faktisk endre hjernens stoffskifte på en måte som senker serotonin-nivå.
Fire.
Take 5-hydroxy- L-tryptofan (5-HTP) som kosttilskudd. Dette tillegget, som er avledet fra frøene av en afrikansk plante som heter Griffonia simplicifolia, antas å øke serotoninnivået i hjernen. Dette er imidlertid supplere ikke regulert av Food and Drug Administration eller har det vist seg effektive ved objektiv forskning.
fem.
Ta en selektiv serotonin reuptake inhibitor (SSRI) antidepressiva. SSRI er bare tilgjengelig på resept. De omfatter slike legemidler som Prozac, Paxil og Zoloft. Hvis du opplever depresjon eller har en annen tilstand som kan bli hjulpet av høyere serotonin, kan legen forskrive en SSRI medisiner.

Tips og advarsler


 • Hvis du tar et kosttilskudd for å øke serotonin nivåene, ikke kombiner det med reseptbelagte medisiner mot depresjon. Hvis du tar et supplement, og legen anbefaler en SSRI medikament, la ham vite om supplement og avslutte bruken når du starter medisinering.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------