Stilling: helse > hjertesykdom >

årsaker til østrogen dominans

   Østrogen dominans er når hormonet østrogen er den dominerende hormonet i kroppen på en kontinuerlig basis. Når kvinnelige hormoner som progesteron og østrogen ikke er balansert, kvinner, vil sannsynligvis oppleve en rekke symptomer som kan forstyrre livet deres. For eksempel, kvinner som er østrogen-dominant har alvorlige humørsvingninger. På visse tider av måneden disse kvinnene kan bli lett provosert eller sterkt emosjonell. Menstruasjonene er mer intense og smertefulle

Hormonell ubalanse

Når riktig forholdstall på kvinnelige hormoner ikke er balansert, kan kvinner bli østrogen-dominant. Spise riktig mat og ta urte behandlinger eller medisiner kan hjelpe en kvinne å opprettholde balanserte hormonnivåer. Progesteron bidrar til å balansere østrogen nivåer. Som kvinner blir eldre progesteron nivå kan falle, noe som gjør østrogen det dominerende hormonet.

Diet

Noen matvarer, som kjøtt og meieriprodukter, inneholder høye nivåer av hormoner. Disse hormonene kan føre til østrogen dominans. Spise økologisk melk og melkeprodukter kan gjøre en stor forskjell hvis kostholdet er den viktigste årsaken til østrogen dominans. Men det er mange årsaker, slik at alle områder i en kvinnes liv, bør undersøkes.

Kjertel dysfunksjon

kjertel dysfunksjon har en tendens til å skje som vi blir eldre. Når våre hypofysen ikke fungerer, kan hormonelle ubalanser oppstå, fører til østrogen dominans. Når kjertlene ikke fungerer som de skal, kan en kvinne opp i vekt lettere og utvikle andre helseproblemer som Grave's sykdom og Addisons sykdom.

Stressende Livsstil

Stress kan ta sitt toll, spesielt over tid. En kvinne som er under mye stress vil tendere til å bli østrogen dominerende når stresset blir langvarig. Dette skjer fordi stress kan påvirke våre hormoner. Kroppen blir ute av balanse, forårsaker problemer med immunforsvaret og hormoner, blant mange andre ting.

Hormone Therapy

Østrogen dominans kan også følge av hormonbehandling. Hormone kosttilskudd kan føre til at kroppen til å produsere for mye østrogen i forhold til progesteron. Progesteron er nødvendig for å balansere ut østrogennivået, og kunstige hormonbehandling for overgangsalder også bære andre risikoer som kreft, søvnløshet og angst.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------