Stilling: helse > hjertesykdom >

hva er årsakene til en sen menstruasjonssyklus?

   Det er noen kvinner som kan praktisk talt satt sine klokker ved e tidspunktet for deres menstrual perioder. Men for et flertall av kvinner, er det ikke uvanlig at en syklus for å være sent eller helt fraværende. Det er mange mulige årsaker til forsinket menstruasjon, og bare en lege eller sykepleier-jordmor nøyaktig kan diagnostisere den underliggende årsaken. En sen menstruasjonen er bare sjelden et tegn på en alvorlig medisinsk tilstand

Pregnancy

For kvinner som generelt opplever regelmessige menstruasjoner, er graviditet langt den vanligste årsaken til en sen periode. Hvis en kvinne er seksuelt aktiv og opplever forsinket menstruasjon, er det sannsynlig at hun er gravid-spesielt hvis det er ingen annen kjent årsak til forsinkelsen
Hjem graviditetstester er tilgjengelig på de fleste stoff butikker og apotek for å bekrefte dette. mulighet. En blastocyst har allerede implantert og begynt å produsere HCG, det "graviditetshormonet" etter når en periode er merkbart sent, så prøver tas etter dette tidspunktet er generelt riktig. Kvinner som er gravide, eller tror de kan bli gravide, bør snakke med en lege eller jordmor for videre veiledning og omsorg.

Amming

Kvinner som ammer kan oppleve fraværende eller forsinket menstruasjon for hele varigheten av amming, og dette er spesielt vanlig i løpet av de første månedene etter fødselen. Ammende mødre kan oppleve fraværende, forkortet, forsinket eller uvanlig lys menstrual perioder.
Amming vanligvis hindrer eggløsning for minst de seks første månedene, og kvinner som ammer er mindre sannsynlig å bli gravid på grunn av dette. Imidlertid vil mange ammende mødre eggløsning før retur av vanlig menstrual perioder. Selv om forsinket menstruasjon under amming er vanlig, seksuelt aktive kvinner som ammer bør likevel vurdere muligheten for at de kan bli gravid dersom en periode ikke er kommet "på gang. "

Medisinering

Mange medisiner og medisiner kan føre til unormal eller forsinket menstrual sykluser. Mest spesielt, kan hormonelle prevensjonsmidler føre til en periode for å være fraværende eller sent. Prevensjon som påvirker østrogen-og /eller progesteron nivåer, inkludert kombinasjonen p-piller, minipille, lapp og skutt, kan føre til en forsinkelse i menstruasjon. Progesteron inneholder iuds, som Levonova, kan ha samme effekt.
Andre medikamenter kan også ha en merkbar effekt på menstrual sykluser. Kortikosteroider og kjemoterapi narkotika ofte forsinket menstruasjon, og noen typer antidepressiva og antipsykotika vil også undertrykke menstruasjonssyklusen.

Low Body Fat

Østrogennivået direkte knyttet til mengden av fett lagret i kroppen. Mens kvinner med høyt kroppsfett nivåer, vil sannsynligvis oppleve hyppig eller langvarig menstrual perioder, kvinner med lite kroppsfett, vil sannsynligvis oppleve menstruasjon uregelmessig eller sjelden. Kvinner som er undervektige på grunn av sykdom-for eksempel anorexia nervosa, hypertyreose eller inflammatorisk tarmsykdom-er spesielt sannsynlig å oppleve amenorrhea
Mindre vanlig, kan meget atletisk kvinner opplever sent menstrual perioder som følge av å ha lave nivåer. av kroppsfett. I tillegg kan faktorer som stress og høyt caloric utgifter bidrar til fravær eller forsinkelse av menstruasjon. Idrettsutøvere kan være spesielt utsatt for disse situasjonene.

Hormone Flytter

Mange ulike hormon ubalanse kan forårsake forsinket menstruasjon. En av de vanligste er polycystisk ovariesyndrom, eller PCOS. Andre hormon-påvirker forholdene, som skjoldbrusk sykdom og funksjonssvikt av hypofysen, kan også føre menstrual perioder for å være fraværende eller uforutsigbart.
Menopause er også en vanlig årsak til forsinket eller fraværende menstruasjon, og bør betraktes som en potensiell årsaksfaktorer hvis kvinnen opplever også andre menopausale symptomer, eller er en passende alder for "endring av livet" å skje. Kvinner opplever menopause-lignende symptomer før fylte 40 år kan lide av for tidlig menopause, og bør søke medisinsk konsultasjon.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------