Stilling: helse > hjertesykdom >

hva er farene ved permanent hårfarge?

   Det virker som en uskyldig ting å bruke permanent hårfarge. En person kan bare ønsker å lette håret eller gjøre det mørkere. Hun er kanskje bare ønsker å bli kvitt et par grå hår dukker opp på hodet. Men de kjemikalier som finnes i hår fargestoffer, når det brukes mange ganger, kan faktisk føre til at noen typer av kreft å skje i kroppen. Det er skummelt å tenke på at kjemikalier i en tilsynelatende uskyldig flaske hårfarge og utviklingslandene agent kan skade en person

skadelige kjemikalier

Det er flere kjemikalier som finnes i hår fargestoffer som kan føre en person skade. De omfatter: ammoniakk, kull tjære, DMDM Hydantoin, bly acetat og PPD
Para-Phenylenediamine (PPD) brukes til å mørkne hår og er oppført av Center for Disease Control som en potensiell allergen. . PPD er vanligvis kjent for å forårsake rødhet, sårhet, kløe, brennende følelse, og hodepine. En rapport fra Journal of the National Cancer Institute sier at langvarig eksponering for mørkt hår fargestoffer kan øke forekomsten av ulike former for kreft som: blærekreft, leukemi, brystkreft, og non-Hodgkins lymfom.

DMDM Hydantoin

DMDM Hydantoin er et konserveringsmiddel som finnes i hår fargestoffer som har fått begrenset bruk i Japan. Ifølge USA Food and Drug Administration (FDA), har DMDM vært knyttet til immunforsvaret problemer.

Coal Tar

Kull tjære er en ingrediens i hårfarger og litt flass sjampo, og i henhold til FDA, det kan forårsake kreft i forsøksdyr. Den ingrediensen som er antatt av FDA finnes i steinkulltjære som kan forårsake kreft kalles 4-metoksy-m-phenylenediamine.

Ammoniakk

Ammoniakk finnes i hår fargestoffer. Annet enn den ekle lukta som ammoniakk skaper, kan det forårsake hud betennelser, hoste og pustevansker. Ammoniakk brukes ofte i husholdning rengjøring produkter for å lage en lys, rent hjemme.

Lead Acetat

Lead acetate kan også være potensielt skadelig når den brukes mange ganger å farge håret. Bly ble tatt ut av husholdningenes maling år siden på grunn av potensiell risiko. Bly sies å forstyrre funksjonen av hjernens signalstoffer, og kan også forårsake blodpropp, påvirker den sensoriske utvikling og redusere intelligens nivå.

Forholdsregler

Gravide kvinner anbefales av helsepersonell ikke å farge håret. De er også anbefales å ikke engang merke håret eller bruke en hårfarge som er semi-permanent. Kjemikaliene kan krysse over til morkaken, og dermed skade fosteret. Les etikettene av hår farging produkter å styre unna disse skadelige kjemikalier.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------