Stilling: helse > hjertesykdom >

hva er ribose?

   Ribose er en type sukker normalt i kroppen fra glukose. Dette sukkeret finnes i alle levende organismer. Det er en viktig del av nukleinsyrer, først og fremst ribonukleinsyre (RNA)

Betydning

Ribose spiller en betydelig rolle i biologi. Den nucleic komponentene i RNA er sammensatt av ribose sukker. RNA er en del av DNA (deoksyribonukleinsyre), som utgjør strukturen i mennesker.

Funksjon

Ribose er en av de mange viktige karbohydrater er nødvendig for kroppen vår å gjøre ATP (adenosin trifosfat), som er den energikilden som brukes av cellene våre.

Fordeler /Potensielle

Studier har vært gjort på ribose potensielle nytteverdi for personer med hjertesykdom. ATP nivåer slippe når noen opplever et hjerteinfarkt. Det har vært vist at blod tilsetningsstoffer av ribose akselerere restaurering av normalt hjerte ATP nivåer. Tillegg av ribose kosttilskudd kan spille en rolle i forbedring av hjertefunksjonen.

Effekter

Det har vært noen rapporter om skadelige bivirkninger av ribose. Personer som har konsumert store mengder (større enn 10 gram daglig), har rapportert diaré, gastrointestinale ubehag, kvalme og hodepine. Det har ikke vært flere rapporter om interaksjoner med bruk av ribose.

Misforståelse

En studie ble utført for å forskning ribose effekter på bedre mental funksjon. Det ble påvist å være ineffektive når de brukes i små doser. Sport fagfolk bruke det som et supplement, men det er ingen bevis som støtter dens effektivitet.

Dosering

Ribose slippes som et oppløselig pulver eller i flytende form, det kan også kjøpes som kapsler. Dosen gitt til deltagerne som lider av hjertesykdommer var 60g av ribose i vann.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------