Stilling: helse > hjertesykdom >

hva er skjoldbruskkjertelen?

   Skjoldbruskkjertelen er en liten kjertel som ligger under huden i midten-hals-området. Det er en U-formet, 2-tommers stykke vev på hver side av luftrøret. I en frisk person, kan kjertelen knapt kunne merkes og kan ikke sees. Til tross for sin lille størrelse er det en av de viktigste kjertler i kroppen. Hormoner som frigjøres fra skjoldbruskkjertelen påvirker kroppens stoffskifte og funksjon. Dysfunksjon i skjoldbruskkjertelen påvirker hele kroppen og kan føre til alvorlig sykdom

Funksjon

Skjoldbruskkjertelen secretes to thyreoideahormoner: tyroksin (T4) og trijodtyronin (T3). Disse hormonene styrer kroppens stoffskifte ved å influere på nesten hver eneste cellens oksygen bruk og protein produksjon. T3 er ansett å være den mest aktive av de to hormonene. T4 omdannes til T3 når kroppens metabolske behov øker.

Skjoldbruskkjertelen også skiller ut hormonet calcitonin. Dette hormonet er viktig i kroppens kalsium metabolisme.

Hormone Secrection Control

Skjoldbruskkjertelen må kontrollere mengden av hormoner som frigjøres. Frigjøring for mange hormoner fører til hypertyreose. Frigjøring for få fører til hypothyroidsim. Dette er en komplisert prosess. Hypothalamus, en del av hjernen over hypofysen, utgivelser tyreotropin hormon (TRH) som svar på kroppens metabolske behov. Dette hormonet virker på hypofysen til å stimulere kjertelen å løslate skjoldbrusk stimulerende hormon (TSH). TSH reiser deretter til thryroid kjertel å stimulere det å løslate skjoldbrusk hormoner. Når nok thyreoideahormoner er løslatt, de vil føre til at produksjonen av TRH og TSH til å slippe ut inntil mer thyroid hormon er nødvendig av kroppen.

Jod

Jod er et viktig næringsstoff trengs for riktig funksjon i skjoldbruskkjertelen. Jod brukes av skjoldbruskkjertelen til å produsere T4 og T3. Skjoldbruskkjertelen vil spare jod ved å resirkulere jod etter T4 og T3 er brukt. Hvis det er for mye jod i kosten det vil avta produksjonen av thyreoideahormoner. For lite jod i kosten, vil føre til at skjoldbruskkjertelen å forstørre-en tilstand som kalles struma.

Hypothyridism

Hypothyroidism er en alvorlig sykdom forårsaket av feil ved skjoldbruskkjertelen. For lite hormon produseres som vil forsinke kroppens stoffskifte og fungerer. Endringen er som regel gradvis, men kan bli livstruende hvis den ikke behandles. Årsaker til hypothyroidsim inkluderer betennelse i skjoldbruskkjertelen som fører til ødeleggelse av vev, kirurgisk fjerning av kjertelen skyldes tumor eller andre medisinske behov, genetisk sykdom eller mangel på jod i kosten. Denne sykdommen er mer utbredt i kvinner, særlig ettersom de blir eldre.

Hypertyreose

Hypertyreose rammer ca 1 prosent av U. S. befolkningen. Sykdommen oppstår når skjoldbruskkjertelen produserer for mye thyroid hormon. Skjoldbruskkjertelen blir forstørret og kan være smertefullt. Kroppens stoffskifte og funksjon raskere fører til vekttap og generelt dårlig følelse. Øynene kan bule fra sine sokler grunn av væske opphopning. Årsaker til hypertyreose inkluderer betennelse i skjoldbruskkjertelen, tumor eller unormal vev, en overaktiv hypofysen, Graves 'sykdom (en autoimmun sykdom), eller eksponering for giftige stoffer eller radioaktivitet.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------