Stilling: helse > hjertesykdom >

hvordan man skal forstå hva det betyr at hvis du har en høy hvite blodceller

   Har du blitt fortalt du har en høy hvite blod teller? Dette kan skyldes en rekke årsaker som spenner fra smitte til ekstremt stress. Her er hva som forårsaker denne unormale lab resultatet
en.
Fordi hvite blodceller spille en så viktig rolle i bekjempelse av virus og bakterier, er det ikke overraskende at en høy hvit blodprosent kan tyde infeksjon. En normal hvite blodlegemer er mellom 4500 til 10. 000 celler per mikroliter. I en aktiv infeksjon, kan dette tallet være betydelig høyere. Når en høy hvite blodceller er tilstede, er infeksjon vanligvis det første fordi det er vurdert og legen din kan følge opp ved å bestille en differensial teller. Dette avslører mengde av hver type hvite blodlegemer til stede som kan gi et hint om hva slags infeksjon som er til stede. For eksempel, eosinophil teller gå opp med parasittiske infeksjoner så vel som med allergiske lidelser.
To.
Medisiner kan også være en årsak til høyt hvite blod teller. Noen astma medisiner, steroid medisiner, anfall medisiner, antibiotika, og stoffet litium er alle kjent for å forårsake hvite blodlegemer til å øke.
Tre.
I noen tilfeller kan ekstrem stress forårsake de hvite blodlegemer til å stige midlertidig på grunn av frigjøring av hormonet adrenalin. Frykt, smerte, og hard trening kan alle føre til frigjøring av adrenalin og en høy hvite blod teller.
Fire.
En av de mest alvorlige årsakene til høyt hvite blod teller er en kreftform som som leukemi. I dette tilfellet kan antall hvite blodceller være svært høyt med en rekke av unormale celler sett på differensial. Andre kreftformer som forårsaker betennelse vev kan føre til en heving i hvite blodlegemer, som kan betennelse knyttet til årsaker som leddgikt.
Fem.
Slutt, et høyt antall hvite blodlegemer kan noen ganger ses med diabetes og thyroid sykdom.
6.
En høy hvite blodlegemer kan være normale i visse situasjoner som når en kvinne er gravid eller i en nyfødt baby. Å fastslå den eksakte årsaken til et unormalt høyt antall hvite blodlegemer, kan flere prøver være nødvendig. I noen tilfeller, vil ingen årsak bli funnet og det kan følges over tid med gjentatte tester.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------