Stilling: helse > hjertesykdom >

innlegg vasektomi smertesyndrom

   Vasektomi er en svært effektiv og relativt rimelig metode for prevensjon, men noen menn opplever en pågående problem etter operasjonen: post vasectomy smertesyndrom. Dette syndromet kan komme på umiddelbart etter inngrepet, eller det kan vises uker eller måneder senere. Heldigvis, de fleste menn har en rask, ukomplisert utvinning. Likevel, for de som opplever kroniske smerter og ubehag, er det noen behandling

Hva er en Vasektomi?

En vasektomi er en medisinsk prosedyre der en lege kutt og blokker av sædlederen. Sædlederen ligger i testiklene, og fungerer som en passasje for sædceller å reise under utløsning. Hvis et menneske blir en vasektomi, er han fortsatt i stand til å ha sex. Han kan også ejakulere, men det er ingen aktive sædceller i sæden. Dette gjør vasektomi en effektiv form for prevensjon.

Normal Recovery

De fleste vasectomies utføres relativt raskt rett på legekontoret. Det er vanlig for pasienten å ha noe ubehag og blåmerker for et par dager etter inngrepet. Leger anbefaler hvile, iført en atletisk supporter og ising i området for å lindre disse symptomene.

Post Vasektomi Pain Syndrome Definisjon

Det er noe variasjon med hensyn til definisjonen av "Post Vasektomi Pain Syndrome. " De fleste leger bruker begrepet for å beskrive noen langsiktige, kronisk problem knyttet til en vasektomi, med det primære problemet er smerter eller ubehag. Andelen av menn som opplever dette syndromet er også forskjellig i ulike medisinske rapporter, og noen rapporter beskriver det som mindre enn én prosent, mens andre sier det er så høyt som 33 prosent.

Årsaker

En av de mulige årsakene til fortsatt smerter etter en vasektomi er en operasjon som var dårlig utført. Skadet vev og nerver fra denne typen kirurgi kan bidra til kontinuerlig ubehag. En annen årsak er når Epididymus (et annet rør i testiklene) er blokkert, noe som fører til trykk og hevelse. En annen bidragsyter kan være knyttet til immunforsvaret. En mann immunforsvar kan reagere etter operasjonen på en slik måte at det forårsaker smerter og betennelser.

Behandlinger

Leger vanligvis først behandle Post Vasektomi Pain Syndrome med smertestillende og antibiotika. Hvis dette ikke avhjelpe situasjonen, kan kirurgi være nødvendig for å løse problemet. Vanligvis leger råder kirurgi som en siste utvei. Det kan være nyttig i noen tilfeller å vente en stund før du tar dette skrittet, som noen tilfeller av kronisk postoperativ forsvinner av seg selv etter en tid.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------