Stilling: helse > hjertesykdom >

pediatriske blæreproblemer

   Den første tanken som ofte kommer til sinnene til mange mennesker når du tenker på barn blæreproblemer er sengevæting. Selv om dette er en svært vanlig sykdom hos barn, er det ikke den eneste typen av blæren problem som kan eksistere i den pediatriske sett. Flere mer alvorlige typer av blæren sykdommer og tilstander kan plage barn fra en svært ung alder og kan kreve medisiner og kirurgi for å behandle. Hvis du tror barnet har en blære problem, gjør en avtale med barnelegen hans eller få en henvisning til en urolog som spesialiserer seg i pediatri.

sengevæting

De fleste foreldre avtale med sengevæting og anser det som et problem kun når det betyr å endre ark midt på natten. Sengevæting er utbredt blant førskolealder barn og med rammer opp til 10 prosent av elementær-alder barn, ifølge Mayo Clinic. Den vanligste årsaken til sengevæting, eller enuresis nocturna, er at barnets blære er ikke sterk nok til å få gjennom en hel natts søvn uten å tømme, og barnet sover så tungt at han ikke kan vekke seg selv til å bruke badet. Mayo Clinic statistikk viser at nattlige enuresis går i familier, som nesten halvparten av barna som har nighttime ulykker har minst en forelder som opplevde sengevæting også. Denne typen pediatriske blæren problem vanligvis ikke krever behandling og løser seg etter hvert som barnet blir eldre og sterkere.

Urinveisinfeksjon

Barn kan få blæren infeksjoner akkurat som voksne gjør. Urinveisinfeksjon (UVI) symptomer hos barn er lik det en voksen kan oppleve, inkludert smerte og svie ved vannlating og produsere ubehagelig luktende urin. Barn som har blæren infeksjoner kan også kjøre en feber, diar¨¦ og våte sengen når sengevæting er ikke en del av en normal rutine. En UTI er en type blære problem som er lett å rette opp i de fleste barn med et kurs av antibiotika medisiner. Noen barn som har tilbakevendende UVI kan ha andre underliggende blære eller nyre forhold som vil trenge medisinsk tilsyn, men dette er ikke normen.

Prune Belly syndrom

Beskjær magen syndrom er en type blære problem som berører baby gutter og, i henhold til Mount Sinai's Department of Urology, er ganske sjeldne. Den eneste måten å diagnostisere beskjære magen syndrom er gjennom fysisk undersøkelse, så ingen ytre symptomer på tilstanden vises. Babyer som har denne blæren lidelse har et større-enn-normal blære, reflux urin tilbake i nyrene og har retinerte testikler. På grunn av unormalt i magemusklene, barn som har sviske magen syndrom har en mage som vises skrukket som en sviske, derav navnet på tilstanden. Beskjær magen syndrom behandles kirurgisk å reparere nyreskader og urin refluks, gi magen et mer normalt utseende og få ned testiklene. Blæren er vanligvis ikke endret under operasjonen.

Urin Reflux og Lekkasje

vesikoureteral refluks og exstrophy er to blæren lidelser hos barn som hindrer urin i å slippe ut fra urinrøret på en normal måte. Vesikoureteral reflux oppstår når urin ikke renner ned fra blæren, men heller tilbake opp i nyrene. Denne tilstanden varierer i alvorlighetsgrad, og er målt ved karakterer, fra 1 til 5. De fleste barn som er født med eller utvikle refluks av denne type faller i grad 1 og 2, den mildeste form av tilstanden. Behandling av reflux seg selv er ikke alltid nødvendig for vesikoureteral refluks grad 1 til 3, slik det pleier å løse seg selv. Barn er rutinemessig foreskrevet antibiotika som et forebyggende tiltak mot UTI eller nyre infeksjoner. Karakterer 4 og 5 må være kirurgisk repareres.
Exstrophy er en blære tilstand som er diagnostisert og korrigert i løpet av de første dagene etter at en baby er født. Snarere enn å holde en sfærisk form som en normal blære gjør, i tilfelle exstrophy, ligger blæren flatt. Den deformerte formen på vingen gjør urinen å lekke ut i bukhulen. Kirurgi utføres for å reparere misdannelser.

Blokkering

alvorlige medisinske problemer kan resultere i blokkeringer som hindrer urin fra spennende urinrøret og kan være dødelig. En type hindring kalles posterior urethral ventiler og kan bli oppdaget under rutinemessig prenatal sonograms. Vev form i urinrøret (den "ventiler" i navnet på tilstanden), noe som gjør det umulig for urin kan passere gjennom. Urin reflux kan resultere og forårsake nyre infeksjon hvis problemet ikke er løst. Babyer som er diagnostisert med posterior urethral ventiler gjennomgå en prosedyre i den første uken av fødselen å reparere blokkeringen.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------