Stilling: helse > hjertesykdom >

plassering og formålet med vedlegg

   Du har sannsynligvis ikke gi mye tanke til vedlegg ditt før du har blitt fortalt at du har blindtarmbetennelse. Det er lite kjent om dette lille organet som er en del av fordøyelseskanalen, annet enn at det kan bli infisert og skape et livstruende medisinsk nødstilfelle

Beliggenhet

I vedlegget er en liten organ festet til tykktarmen. Den ligger på høyre side av kroppen. Hvis du forestille deg en urskive på magen, med navlen midt på klokken, ville vedlegg ligge mellom syv og åtte timer.

Formål

Det er motstridende teorier om formålet med den menneskelige vedlegg. Noen forskere mener det er vanligvis et ubrukelig organ som er en rest av evolusjonsprosessen. En fersk studie, publisert i "Journal for teoretisk Biology" i desember 2007, theorizes at tillegget er en parkeringsplass for nyttige bakterier som finnes i fordøyelseskanalen. Studien hevder at når bakterier er lave, vil vedlegg gjeninnføre de gunstige bakterier i fordøyelsessystemet.

Komplikasjoner

I vedlegget festes direkte til tykktarmen. Når åpningen av vedlegg blir blokkert, kan skadelige bakterier bygge seg opp inne i vedlegget. Til slutt, vil tillegget svelle og eksplodere, spre infeksjonen til andre organer eller i blodbanen. Denne tilstanden kalles blindtarmbetennelse.

Fjerning

Når en person er diagnostisert med blindtarmbetennelse, er den eneste behandlingen tilgjengelig fjerning. Dette vil vanligvis skje ganske snart etter at diagnosen fordi hvis den ligge for lenge, en infisert vedlegg vil sprekke og skape ytterligere komplikasjoner. Det er ingen negativ innvirkning på kroppen ved at tillegget fjernet, selv om det er kirurgisk risiko forbundet med alle typer kirurgi.

Advarsel

Appendisitt er en alvorlig tilstand og krever umiddelbar behandling. Hvis du opplever smerter og ømhet på høyre side av magen din, kontakt lege umiddelbart. En burst vedlegg kan føre til andre alvorlige infeksjoner og bivirkninger, inkludert dødsfall.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------