Stilling: helse > hjertesykdom >

røyking effekter på hjertet

   Ifølge American Heart Association, er sigarettrøyking den hyppigste årsaken til forebygges død i USA, og en viktig årsak til uførhet. Mye forskning har knyttet sigarettrøyking til koronar hjertesykdom, noe som fører til hjertestans. Selv uten andre risikofaktorer, øker røyking risikoen for koronar hjertesykdom, men kombinert med andre faktorer, er risikoen betydelig økt

Risk Factors

Koronar hjertesykdom er forårsaket når en redusert blodstrøm flytter fra koronararteriene til hjertet. The Centers for Disease Control and Prevention rapporter som sigarett røykere er to til fire ganger større sannsynlighet for å utvikle hjertesykdommer enn den generelle befolkningen, og hjertesykdommer er den fremste dødsårsaken hos mennesker. De seks største koronar hjertesykdom risikofaktorer vi kan styre gjennom livsstilsvalg er tobakksrøyk, høyt blodtrykk, høyt kolesterolnivå, fysisk inaktivitet, overvekt og diabetes. Sigarettrøyking påvirker direkte tre av de andre risikofaktorer, øker sannsynligheten for koronar hjertesykdom. Røyking øker blodtrykket, reduserer utholdenhet for trening og øker sannsynligheten for at blodet skal levre. Slike årsakssammenhenger sammensatte risikoen for hjertestans.

Røyking og Arteriene

I følge The Centers for Disease Control and Prevention, produserer sigarettrøyking giftstoffer i blodet som bidrar til atherosclerois, en progressiv åreforkalkning. Atherosclerois oppstår når fet plakk er deponert, og blodåreveggen blir arrete og fortykket. Hjertestans kan oppstå når betennelse i blodåreveggen og utvikling av blodpropp hindrer blodtilførselen.

Røyking og Prevensjon

The Mayo Clinic rapporterer at kvinner som røyker og bruker p-piller har større risiko for å utvikle koronar hjertesykdom enn de som ikke røyker, spesielt hvis kvinnen er eldre enn 35. Kvinner eldre enn 35 som røyker sigaretter og bruker p-piller er i ekstremt høy risiko for å utvikle hjerteproblemer. The Mayo Clinic råder kvinner som er eldre enn 35 til å slutte å røyke før de vurdere å bruke p-piller.

Sigar og pipe røykere

The American Heart Associations rapporter som sigar og pipe røykere synes å ha høyere forekomst av koronar hjertesykdom sykdom enn ikke-røykere, men er deres rate av hjertesykdommer mindre enn for sigarett røykere. Forskere sier det lavere forekomst av hjertesykdom i sigar og pipe røykere er relatert til deres tendens til ikke å inhalere røyken.

Second Hand Smoke

I følge The American Heart Association, har røyking en sterk tilknytning til hjerte- sykdom og tidlig død. Etaten rapporterer 22,700-69,600 tidlige dødsfall hvert år tilskrives passiv røyking. The Mayo Clinic rapporterer at passiv røyking skaper den samme helserisiko som å røyke sigaretter på grunn av tilstedeværelsen av giftige kjemikalier som finnes i luften når andre folk er røykfrie. The Surgeon General rapporterte at det ikke er risiko-fri nivå av miljø passiv røyking, ifølge Mayo Clinic.

Post Heart Attack Smoking

I følge The National Institute on Drug Abuse (NIDA), den ene halvdelen av alle hjerte-angrep overlevende fortsetter å røyke sigaretter mot lege etter at de opplever en eller flere hjerteinfarkt. På bakgrunn av disse funnene, til den beste måten å unngå koronar hjertesykdom er å aldri begynne å røyke sigaretter. NIDA rapporterer at sigarettrøyking er en avhengighet, og den røyken røykere oppleve alle komponentene av avhengighet prosessen.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------