Stilling: helse > hjertesykdom >

periodontal sykdom og hjertesykdommer

   Forskere har knyttet periodontal sykdom til hjertesykdom og slag, identifisere kronisk-betent tannkjøtt som en betydelig risikofaktor. Giftig bakterier i blodet og kontinuerlig stress av betennelse kan føre til alvorlige helseproblemer. Situasjonen er lett å forebygge ved å pusse tennene, og tanntråd regelmessig, og få profesjonell rengjøring som anbefales

Tid Ramme

Gum Sykdommen begynner med dannelsen av plakk på tennene, en klebrig materiale som starter forming innen 4 timer etter børsting. Hvis plakk ikke fjernes ved tannpuss og tanntråd, det til slutt stivner i en gulaktig substans som kalles tannstein. Tartar forårsaker kroniske tyggegummi irritasjon. Tidlig stadium av tannkjøttsykdom er preget av puffy tannkjøtt som blør lett. Dårlig ånde er et ekstra symptom. Denne tilstanden kalles gingivitt, og hvis venstre ubehandlet, kan det føre til mer alvorlig periodontal sykdom. I periodontitt, er det bindevev og bein som støtter en person tenner skadet av progressiv sykdom og giftstoffer produsert. The United States Federal Food and Drug Administration kaller dette den viktigste årsaken til tap av tenner hos voksne.

Betydning

Periodontal sykdom har blitt identifisert som en sterk risikofaktor i slag og hjerteinfarkt. Kroppen blir stresset av kontinuerlig betennelse, og den syke tannkjøttet kontinuerlig pumpe giftig bakterie i blodet. Forskere har også teoretisere at noen av disse bakteriene fester seg plakk i koronararteriene (ikke relatert til dental plakk) og bidrar til blodpropp. The American Academy of Periodontology fastslår at personer med sykdommen er nesten dobbelt så sannsynlig også har hjertesykdom.

Hensyn

En studie publisert i tidsskriftet "Stroke" i 2004 fant at jo verre periodontal sykdom, høyere risiko for hjerneslag. Personer med alvorlig periodontitt hadde over fire ganger så stor risiko for hjerneslag enn folk uten sykdommen.

Expert Insight

Johns Hopkins Medicine bemerker at personer som forsømmer sine tenner kan ha dårligere helse vaner generelt, som dårlig dietter , fedme og type II diabetes og røyking, alle risikofaktorer for hjerte-og karsykdommer. Imidlertid viste en artikkel publisert i "British Medical Journal" i 1989 at periodontal sykdom var fremdeles en viktig indikator for hjertesykdom og slag, selv når korrigere for røyking, vekt, kosthold og mange andre faktorer.

Forebygging /løsning

Periodontal sykdom kan forebygges ved å børste tennene minst to ganger om dagen og tanntråd minst en gang om dagen. Tanntråd er viktig fordi det fjerner matrester og plakk på steder som børsting kan ikke nå, mellom tennene og under tannkjøttet. En profesjonell rengjøring av en tannlege eller tannpleier minst en gang i året vil fjerne tannstein. Disse tiltakene hindrer tannkjøttbetennelse og mer alvorlig tannkjøttsykdom, og redusere risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag i prosessen.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------