Stilling: helse > hjertesykdom >

plakk og hjertesykdom

   Mange forskere, tannleger og leger tror at dental plakk kan føre til blodpropp som forårsaker hjerteinfarkt når blodpropp reiser ut i blodet, ifølge Dr. Dan Peterson og Dentalgentlecare. com. For årene, har forskerne trodd det er en sammenheng mellom tannkjøttsykdom, som kalles periodontitt, og kardiovaskulær helse

Beskrivelse

Dental plakk og arteriell plakk akkumuleres i ulike typer miljøer og består av forskjellige materialer, ifølge Science i nyhetene. Dental plakk dannes i munnhulen og består av hundrevis av bakterielle arter, mens arteriell pest består av fet materiale som er avsatt i arteriene "indre vegger. Det synes å være et bindeledd mellom hjerte-karsykdommer og periodontal sykdom, inkludert slag og åreforkalkning. Studier på dyr har vist at periodontal sykdom kan føre til åreforkalkning.

Forholdsregler

Dental pasienter som har hjerte-karsykdom må ta antibiotika før du går til tannlegen, ifølge Colgate. com. Ta antibiotika før en dental prosedyre reduserer sjansen for bakteriell endokarditt, som er en uvanlig infeksjon av ventiler.

Hva Skjer

Hvis bakteriene nå arteriene under en dental prosedyre, kan det irritere blodårene akkurat som det irriterer tannkjøtt vev. Bakteriene kan forårsake arteriell plakk å bygge opp i arteriene, noe som kan påvirke blodstrømmen. Når blodstrømmen har blitt kompromittert, kan dette føre til hjerteinfarkt. Hvis arteriell plakk løsner, kan det føre til et slag om blokkeringen skjer i hjernen.

minimalisere risikoen

Gum sykdom er et resultat av plakk bygge opp, notater Dr. Dan Peterson. Hvis du pusser og floss regelmessig, skal dette bidra til å fjerne plakk. Ved å minimere plakk, er du reduserer sjansen for tannkjøttsykdommer, noe som kan føre til hjerte-problemer.

Lagre tennene dine og ditt liv

Dentalwellness4u. com bemerker at en person har økt risiko for hjertesykdom hvis han har periodontitt, som er en alvorlig form for tannkjøttsykdom. Forfalt områder av tenner, som kalles karies, ser ikke ut til å være en faktor i hjertesykdommer. Jo høyere beløp av plakk i munnen, plakk blir vurdert dental rusk, og jo høyere beløp av tartar, som er kalkulus, jo høyere risiko for koronar sykdom. Eliminere tannkjøttsykdom er ikke bare om å spare tennene, men, muligens, ditt liv. Emner som har gingivitt, som er en mindre alvorlig form for periodontal sykdom, har cirka 23 prosent høyere risiko for å dø enn de som ikke har det. De med periodontitt har om en 50 prosent høyere risiko for å dø enn dem som ikke har denne tilstanden.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------